FACEBOOK

Church 40 x 60 cm

Produkt kode: CHU4060

Pris: 550.00Kr
ex moms: 440.00Kr

Valg

* Vælg venligst:
- +

En lidt skæv vinkel på en gammel kirke, igen er vi nede ved stevns klint. Denne her kirke er fotograferet et utal af gange og er blandt andet et yndet udflugtsmål for bryllups par som gerne vil have foreviget deres store dag på en anderledes måde.

Den gamle kirke i Højerup ligger på kanten af Stevns Klint. Den er bygget af kalksten.

I 1357 blev den gamle kirke i Højerup indviet for anden gang. Måske fik kirken en ekstra helgen? Måske skiftede bygningen status fra kapel til kirke?  

Kirken er bygget af kalksten fra Stevns Klint, og det anslås at de ældste dele stammer fra ca. 1250. Betragter man byggestenene, kan man tydeligt se, at de er udformet forskelligt. De ældste sten er umage, mens de yngre, som ses i tårnet, er mere regelmæssige.

Kirkens skib har både romanske og gotiske træk, nemlig et fladt loft og spidsbuede vinduer. Sakristi og tårn blev tilføjet på et senere tidspunkt, og der blev konstrueret moderigtige hvælv i tilbygningerne. Kirkens ældste kalkmalerier er fra slutningen af 1300-tallet. De er dog sparsomt bevaret. Bedst ses Sankt Jørgen og dragen, Den Hellige Olav med sin økse, og Den Hellige Kristoffer.

I 1675 afslører Resens kort med Højerup Kirke, at kirkegården er blevet forkortet mod øst. De næste 335 år fortsatte klintens erosion uhindret og i 1910 lukkede man kirke, fordi man frygtede, at den ville styrte i havet. Den sidste salme, der blev sunget i kirken var: ”I Guds hus er godt at bo på klippen er det bygget”.

Kort efter gik menigheden i gang med at bygge en ny kirke i Højerup.

(kilde kalklandet.dk)

Print materiale
Indramning Plakat
Indramning Plakat i hvid ramme
Indramning Plakat I sort ramme
Størrelse
Størrelser 40 x 60 cm
Farve / Sort hvid
Stil Farve
Motiv
Arkitektur Ja
Landskab Ja

Stalk me

  • Web
    www.andersn.dk
  • Email
    Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • CVR:
    12345678
Anders N