Skip to main content

Har du mistet din kreative motivation?

Har du mistet din kreative motivation?


Fanget i næsten 3 år.

Jeg havde i snart 3 år været indespærret i mit gamle fotostudie, her stod den på portrætter af både børn, voksne, dyr og medarbejdere -portrætter, for et par år siden valgte jeg at lukke mit studie, ikke fordi det ikke kunne løbe rundt, men mere fordi jeg følte mig hæmmet og indespærret, min motivation og inspiration var simpelthen forsvundet.

Jeg er en kreativ person og hvis man som jeg elsker kreative udfordringer, så er det værste man kan gøre at ligge en dæmper på ens kreative rammer og muligheder.

Min inspiration var forsvundet, og min motivation til at udvikle mig var simpelthen væk, jeg var ikke klar over det selv, da jeg stod i det, men en af grundende jeg blev fotograf var simpelthen friheden til at lege og være kreativ, ikke dermed sagt at fordi man er i et studie, så kan man ikke være kreativ eller lege, for det kan man sagtens, jeg har bare ikke været så god til at prioritere lige præcis dette.

300 familier var forbi.
Jeg elsker at have kunder om det er direktøren eller den helt lille familie gør ingen forskel, men i studiet begyndte alting at køre som nærmest produktions arbejde, jeg havde også rigtig mange kunder i studiet de sidste par år inden jeg lukkede studiet ned havde jeg helt op til ca 300 familier i fra oktober til december måned forbi mit studie.

Portræt billeder fra mit gamle studie.

Men nu er jeg klar, jeg har aldrig været motiveret en jeg er lige nu, jeg har fundet tilbage til mit udgangspunkt og det der startede det hele for mig, alle der arbejder inden for den kreative branche ved hvor svære nogle perioder kan være, man kan tvivle på sig selv, man kan være kreativt drænet, man kan føle man mangler motivation og inspiration men i bund og grund så er man usikker og keder sig.

Blandet billeder fra mit gamle studie.

Alle er kreative.
Jeg har altid udfordret mig selv, i alt hvad jeg har gjort og det samme har jeg gjort denne her gang, da jeg startede med at fotografere var det billeder som ovenstående jeg var tiltrukket af at lave.

En kreativ hjerne skal plejes og behandles lige som alt andet, jeg høre tit folk sige jeg er ikke kreativ, hvilket jeg ikke er enig i jeg mener at alle er kreative, men den kreative tankegang opstår ikke af sig selv hvis man gemmer den væk, den skal vækkes til live og hvis den bliver vækket til live indenfor et felt der interessere dig så kan jeg garantere at alle mennesker er kreative.

Folk der kender mig ved at jeg kan være lidt skævt skruet sammen, og det er absolut ikke unormalt for min familie at vågne klokken 03 om natten til en seddel hvor der står er lige ude og tage nogle billeder, det tog dog også noget tid før min familie og især min kæreste kunne forstå dette.

Men det er lige præcis det der skal til, nemlig det anderledes, det du ikke plejer at gøre det der kan give dig nogle anderledes oplevelser, at gøre dette vil uden tvivl booste din motivation og give dig nye inputs angående din inspiration, billederne du laver er slet ikke vigtige her, derimod er det selve oplevelsen der er den vigtige del her.

Lidt eksempler med leg og kreativitet.

Føl dig som en nybegynder.
Motivationen opstår ikke af sig selv, og inspirationen opstår kun hvis du selv opsøger den, og alle der er inden for et kreativt felt har prøvet at miste lysten, årsagerne til dette kan være mange og den eneste der ved hvad der har udløst dette er dig selv.

Dette skal du ændre, ikke sagt at du skal stoppe, med at tage de samme billeder som du gør eller gjorde, du skal sådan set bare supplere med noget som du aldrig har prøvet før inden for dit felt, noget du altid gerne har ville udforske om det er et sted, teknik eller noget helt tredje er slet ikke vigtigt.

Du skal føle dig som nybegynder indenfor det du kaster dig over, på den måde vil gnisten, gejsten, motivationen og inspirationen hurtigt komme igen for det var der den opstod da du var helt nybegynder og det var det der startede din kreative interesse og den skal du kickstarte igen.

Dokumenter din hjemby.
Mange fotografer på mange online fora vil helt sikkert sige, du skal bare starte et projekt hvis din motivation er forsvundet, og ja jeg er enig at det kunne være en af løsningerne, men lad nu være med at sætte det hele for stort op, jeg kender flere der har startet det famøse “tag et billede om dagen” projekt op og efter 14 dage kunne de ikke overskue dette, og deres motivation var forsvundet endnu længere væk bagefter – start et projekt du kan overskue og som du har tid til.

Jeg valgte for nogle år siden at starte et lille personligt projekt “dokumenter din hjemby” galleri

Lidt billeder fra min hjemby

Jeg bor i Ølstykke, som høre under Egedal kommune og jeg har godt nok haft svært ved at finde alle de fine og flotte steder som jeg høre flere folk udefra nævne. Det er lidt sangen om at man ikke kan se skoven for bare træer, for jo der er massere af flotte steder og motiver men hvis ikke man kigger efter dem så finder man dem jo aldrig.

Det er ikke fordi Egedal er kedelig, jeg har bare slet ikke haft fokus på at fotografere min egen by, fordi jeg altid har ment at den var knap så spændende, jeg har altid valgt den fra og kørt til Møn, Stevns, Buresø eller andre steder der ligger alt for langt, for en hurtigt fototur.

Lidt fra min hjemby.

Jeg valgte så at starte et lille projekt, hvilket var at dokumentere min hjemby og jeg skal love for at min hjemby er udfordrende og svær, men nu elsker jeg en udfordring og hvis den er svær så er jeg på, og det var faktisk dette projekt var det der fik gang i min motivation til at starte min lille plakatshop.

Men som skrevet det er møg svært for mig at finde motiver i min hjemby, og jeg leder stadig dag og nat, men husk at overkommer man en udfordring eller løser man de svære opgave så udvikler man sig og hele den kreative proces lever videre i bedste velgående, hvilket jeg selv har kunne mærke og opleve.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fanget i næsten 3 år.

Jeg havde i snart 3 år været indespærret i mit gamle fotostudie, her stod den på portrætter af både børn, voksne, dyr og medarbejdere -portrætter, for et par år siden valgte jeg at lukke mit studie, ikke fordi det ikke kunne løbe rundt, men mere fordi jeg følte mig hæmmet og indespærret, min motivation og inspiration var simpelthen forsvundet.

Jeg er en kreativ person og hvis man som jeg elsker kreative udfordringer, så er det værste man kan gøre at ligge en dæmper på ens kreative rammer og muligheder.

Min inspiration var forsvundet, og min motivation til at udvikle mig var simpelthen væk, jeg var ikke klar over det selv, da jeg stod i det, men en af grundende jeg blev fotograf var simpelthen friheden til at lege og være kreativ, ikke dermed sagt at fordi man er i et studie, så kan man ikke være kreativ eller lege, for det kan man sagtens, jeg har bare ikke været så god til at prioritere lige præcis dette.

300 familier var forbi.
Jeg elsker at have kunder om det er direktøren eller den helt lille familie gør ingen forskel, men i studiet begyndte alting at køre som nærmest produktions arbejde, jeg havde også rigtig mange kunder i studiet de sidste par år inden jeg lukkede studiet ned havde jeg helt op til ca 300 familier i fra oktober til december måned forbi mit studie.

Portræt billeder fra mit gamle studie.

Men nu er jeg klar, jeg har aldrig været motiveret en jeg er lige nu, jeg har fundet tilbage til mit udgangspunkt og det der startede det hele for mig, alle der arbejder inden for den kreative branche ved hvor svære nogle perioder kan være, man kan tvivle på sig selv, man kan være kreativt drænet, man kan føle man mangler motivation og inspiration men i bund og grund så er man usikker og keder sig.

Blandet billeder fra mit gamle studie.

Alle er kreative.
Jeg har altid udfordret mig selv, i alt hvad jeg har gjort og det samme har jeg gjort denne her gang, da jeg startede med at fotografere var det billeder som ovenstående jeg var tiltrukket af at lave.

En kreativ hjerne skal plejes og behandles lige som alt andet, jeg høre tit folk sige jeg er ikke kreativ, hvilket jeg ikke er enig i jeg mener at alle er kreative, men den kreative tankegang opstår ikke af sig selv hvis man gemmer den væk, den skal vækkes til live og hvis den bliver vækket til live indenfor et felt der interessere dig så kan jeg garantere at alle mennesker er kreative.

Folk der kender mig ved at jeg kan være lidt skævt skruet sammen, og det er absolut ikke unormalt for min familie at vågne klokken 03 om natten til en seddel hvor der står er lige ude og tage nogle billeder, det tog dog også noget tid før min familie og især min kæreste kunne forstå dette.

Men det er lige præcis det der skal til, nemlig det anderledes, det du ikke plejer at gøre det der kan give dig nogle anderledes oplevelser, at gøre dette vil uden tvivl booste din motivation og give dig nye inputs angående din inspiration, billederne du laver er slet ikke vigtige her, derimod er det selve oplevelsen der er den vigtige del her.

Lidt eksempler med leg og kreativitet.

Føl dig som en nybegynder.
Motivationen opstår ikke af sig selv, og inspirationen opstår kun hvis du selv opsøger den, og alle der er inden for et kreativt felt har prøvet at miste lysten, årsagerne til dette kan være mange og den eneste der ved hvad der har udløst dette er dig selv.

Dette skal du ændre, ikke sagt at du skal stoppe, med at tage de samme billeder som du gør eller gjorde, du skal sådan set bare supplere med noget som du aldrig har prøvet før inden for dit felt, noget du altid gerne har ville udforske om det er et sted, teknik eller noget helt tredje er slet ikke vigtigt.

Du skal føle dig som nybegynder indenfor det du kaster dig over, på den måde vil gnisten, gejsten, motivationen og inspirationen hurtigt komme igen for det var der den opstod da du var helt nybegynder og det var det der startede din kreative interesse og den skal du kickstarte igen.

Dokumenter din hjemby.
Mange fotografer på mange online fora vil helt sikkert sige, du skal bare starte et projekt hvis din motivation er forsvundet, og ja jeg er enig at det kunne være en af løsningerne, men lad nu være med at sætte det hele for stort op, jeg kender flere der har startet det famøse “tag et billede om dagen” projekt op og efter 14 dage kunne de ikke overskue dette, og deres motivation var forsvundet endnu længere væk bagefter – start et projekt du kan overskue og som du har tid til.

Jeg valgte for nogle år siden at starte et lille personligt projekt “dokumenter din hjemby” galleri

Lidt billeder fra min hjemby

Jeg bor i Ølstykke, som høre under Egedal kommune og jeg har godt nok haft svært ved at finde alle de fine og flotte steder som jeg høre flere folk udefra nævne. Det er lidt sangen om at man ikke kan se skoven for bare træer, for jo der er massere af flotte steder og motiver men hvis ikke man kigger efter dem så finder man dem jo aldrig.

Det er ikke fordi Egedal er kedelig, jeg har bare slet ikke haft fokus på at fotografere min egen by, fordi jeg altid har ment at den var knap så spændende, jeg har altid valgt den fra og kørt til Møn, Stevns, Buresø eller andre steder der ligger alt for langt, for en hurtigt fototur.

Lidt fra min hjemby.

Jeg valgte så at starte et lille projekt, hvilket var at dokumentere min hjemby og jeg skal love for at min hjemby er udfordrende og svær, men nu elsker jeg en udfordring og hvis den er svær så er jeg på, og det var faktisk dette projekt var det der fik gang i min motivation til at starte min lille plakatshop.

Men som skrevet det er møg svært for mig at finde motiver i min hjemby, og jeg leder stadig dag og nat, men husk at overkommer man en udfordring eller løser man de svære opgave så udvikler man sig og hele den kreative proces lever videre i bedste velgående, hvilket jeg selv har kunne mærke og opleve.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *