• Det handler om mennesker

  • Skyd fra flere vinkler

Mine tanker om erhvervsportrætter


| Anders N | Fotografering


I det her indlæg vil jeg komme lidt ind på hvordan jeg arbejder med erhvervsportrætter og hvordan jeg mere går op i selve oplevelsen, og dig som person fremfor at lave et hurtigt portræt.

I dag ser jeg flere og flere som har taget deres "profil" billeder med en telefon, eller måske har de lavet deres præsentations video på en iphone, flere og flere vlogs er optaget på en mobil telefon, hvorfor tror i at man gør det ? når etableret virksomhedder vælger den fremgangsmåde, er det så fordi de ikke vil hyre en fotograf, elle er det fordi de gerne vil have fokus på den personlige og tætte relation hmm jeg tænker at den tætte relation og det personlige udtryk er det de gerne vil opnå.

Gør det så os fotografer overflødige ? næhh slet ikke, men det stiller krav, det udstyr man har til rådighed idag er efterhånden så godt og kan så meget, kravet til mig som fotograf når jeg kommer og besøger mine kunder er at lave de bedste og mest sigende portrætter dette er min mission,samtidig med at det skal være ne positiv oplevelse for dig som kunde, og få besøg af mig.

Skræmmekampagne ikke her...

Ok hernne  jeg refferer til alle mulige statistiker som understøtter hvor vigtigt et erhvervsportræt er for dig som virksomhed, hvis du gerne vil fremstå som en professionel virksomhed, med styr på den visuelle linie, jeg kunne også refferere til hvor visuelle mennesker er, og hvor kort tid de bruger på at danne sig et overblik over jeres hjemmeside, og hvis jeres profil billeder på jeres side ikke er spot on så løber kunden skrigende bort, dette gør rigtig mange fotografer og lad mig sige det med det samme jeg er absolut ikke enig i deres fremgangsmåder fordi kort fortalt er jeg slet ikke enig med dem.

Men det vil jeg faktisk ikke, fordi det gør alle andre, og jeg tror ikke på at hvis jeg kommer med en skræmme kampagne at du vælger mig som din næste fotograf, derimod vil jeg fortælle lidt om hvordan jeg griber det an, jeg vil fokusere på hvor stor en udfordring det kan være for nogle at blive fotograferet, og hvordan jeg forberede mig og hvordan min tilgang til dig som kunde er.

Jeg forbereder mig altid til fingerspidserne, udaftil kan jeg virke som en med en masse impulsive og skøre ideer, men shhhh alt er planlagt, inden jeg tager ud til mine kunder Hvorfor gør jeg så det ? fordi det skal være en god oplevelse for dig at være kunde hos mig, og nu skyder jeg mig nok selv lidt i foden, men rigtig mange kan tage super fine portræt billeder med kunstig lys på en ens farvet baggrund, men ikke alle kan skyde det ærlige, det anderledes og det personlige portræt. At bruge 15 min på profil billeder, er absolut ikke min stil jeg mener ikke du kan lave et ærligt og personligt profil billede på 15 min medmindre du kender den person der står overfor dig.

Jeg bruger lang tid på at forberede mig inden jeg kommer ud til dig, desto mere jeg føler jeg kender dig inden jeg kommer desto bedre bliver dine profil billeder. Når du jeg kommer ud til dig hvad enten det er på location eller i virksomheden, så medmringer jeg altid udstyr tilpasset opgaven, jeg pakker altid bilen med lidt ekstra udstyr så vi er rustet til de impulsive og sjove ideer samt de udfordringer vejret i Danmark tilbyder os fotografer. Når jeg tager billederne vil du opleve at jeg skyder fra alle vinkler, nogle gange er jeg stille nogle gange er jeg larmende og andre gange er jeg fluen på væggen.

Arbejdet med mennesker

Jeg har portrætteret alt lige fra direktører, ministre til handicappet og børn jeg har en lang erfaring i arbejdet med mennesker og bruger meget psykologi og har en spørgende tilgang til dig som kunde, ingen personer er ens, og derfor er min tilgang til alle mine kunder heller ikke ens, jeg arbejder forskelligt ud fra, formålet. 

Når jeg er ude og undervise, taler jeg meget om hvordan jeg gør i forskellige situationer, dette kunne jeg skrive et langt blog indlæg om, men for at skære det hele lidt ud, så er min mission at lære dig at kende på meget kort tid, for på den måde har jeg nemmere ved at portrættere dig og eller din historie.

Du vil opleve jeg kan finde på at stille spørgsmål, du vil opleve at jeg laver en del ”investerings” billeder vejen fra A-B er ikke altid nem, her bruger jeg en teknik hvor jeg laver lidt forskellige ”anderledes” motiver for at få dig til at slappe af. Når billederne er i kassen, laver jeg en grov sortering og herefter modtager du et link hvor du i ro og mag kan se dine billeder igennem og evt udvælge umidelbart efter modtager du så dine billeder redigeret til formålet.Nyhedsbrev

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Jeg hjælper virksomheder og private med deres  kreative udfordringer i form af fotografering, digital kunst, webdesign, webgrafik, undervisning, rådgivning, efterbehandling mv.

email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  +45 31 10 10 61

© All Rights Reserved