Sjællands vestligste punkt

| Anders N | Fotografering

| Anders N | Fotografering


Sjællands vestligste punkt

Lad mig sige det med det samme, jeg viste ingenting om “Røsnæs” inden jeg tog afsted.

Jeg faldt over en artikel på nettet omkring Røsnæs fyr, og tænkte det lød interessant, som skrevet så viste jeg ingenting om Røsnæs men efter at have læst artiklen, tænkte jeg der må jeg ned. Turen til Røsnæs var en “lille” tur på små 100km, Røsnæs er en halvø, med vand på begge sider, det var dette der fik overbevist mig om at det helt sikkert ville være turen værd, og jeg blev ikke skuffet.

Da jeg nærmede mig Røsnæs, begyndte naturen og omgivelserne at ændre sig markant, det blev mere bakket, og små gårde, store palæer og sommerhuse begyndte langsomt at dukke frem på min vej.

Jeg havde sat mig i hovedet at jeg skulle ned til Røsnæs fyr som ligger helt ude på spidsen af halvøen.

Det sidste stykke, var en af grusvej hvor man ude i horisonten langsomt kunne fornemme den flotte natur, jeg fandt hurtigt en parkeringsplads, så tæt på “spidsen” som muligt, da jeg gik ud af min bil kunne jeg hurtigt fornemme at det var et sted folk var meget glade for.

Jeg mødte først to ældre damer som sad på en bænk, med en kom kaffe, og nød udsigten, den ene dame begyndte at forklare mig hvor de flotte steder var, men at der lige nu var en idrætshøjskole, og en del udenlandske gæster på besøg.

Efter lidt traven frem og tilbage, fandt jeg en trappe som førte helt ned til vandet, her var der godt gang i blæsevejret, hvilket var helt fint for jeg havde medbragt min Formatt hitech 10 stops nd filter, fordi jeg gerne ville have lidt blødt “vand” i kassen.

Efter at have udfordsket den ene side af kysten ved fyret, var det på tide at komme om på den anden side af fyret, efter lidt vandren op og ned af trapper, kom jeg derover, da jeg kom derover stod der to ældre herre som lystigt begyndte at fortælle om fyret, naturen og vejret.

Efter en lille snak snak med de to mænd, gik det op for mig at jeg begyndte at få det varmt, temperaturen var markant højere på denne side af fyret, og der var ikke en vind der rørte sig.

Jeg sandt hurtigt et par steder at tage billeder, og et shelter som jeg helt sikkert skal besøge med mine unger en dag.

Alt i alt var det en rigtig hyggeligt tur, og jeg kan kun anbefale at tage et smut forbi Røsnæs og udforske naturen, kysten og de mange trampestier der er i området.


Jeg hjælper virksomheder og private med deres  kreative udfordringer i form af fotografering, digital kunst, webdesign, webgrafik, undervisning, rådgivning, efterbehandling mv.

email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  +45 31 10 10 61

© All Rights Reserved