Er mine billeder gode nok ?

| Anders N | Tips og tricks

| Anders N | Tips og tricks


Er mine billeder gode nok ?

I Forhold til hvad ?

Jeg er medlem på flere foto sider, som fotostart, det gamle Phosee, 500px Flickr & et hav af Facebook grupper, med interesse for fotografering.

Rigtig mange ligger billeder op fordi de er i tvivl om deres billeder er gode nok? GODE NOK i forhold til hvad - i forhold til alle de fotografer på nettet ? dine venners iPhone billeder ?  jeg forstår det ikke.....

Når man stiller det spørgsmål ”i forhold til hvad” bliver man tit mødt med en undren, nogle vover dog pelsen og siger jamen i forhold til ……….. hvorefter de ligger en eller anden reference op fra en pro fotograf med 25 års erfaring..

Du skal ikke sammenligne dig selv med andre, du skal ikke sammenligne der selv med fotografer på nettet du skal sammenligne dig selv med dig selv og ingen andre, hvis du selv mener billedet er fedt så gå med det, det vigtigste er at du føler at billedet er godt. For at bedømme et billede korrekt, skal man vide en masse, såsom historien, fotografens tilgang osv. det er ikke altid nok bare at kigge på et billede og så konkludere det er et dårligt billede fordi horisonten er skæv?

horisont

Det kan du ikke bruge til noget, men det kunne jo være at det er meningen at du har tænkt at horisonten skal være skæv, det er de ringen der ved, når du ligger et billede op på nettet til kritik uden en historie vedhæftet får du kritik baseret på de enkeltes egen formåen, hvilket ud ikke kan bruge til noget som helst. Og en lille ting. Lad være med at spørge kæresten eller venner og familie om dine billeder er gode, de vil til hver en tid give dig et klap på skulderen og rose dine billeder, hvilket du heller ikke kan bruge til noget.

I takt med du selv bliver teknisk dygtigere, bliver bedre til at komponere dine billeder, bliver bedre til Photoshop og bliver bedre til at udfordre dig selv, bliver du også bedre til at se om dine billeder er gode i din optik, for igen det vigtigste er at du føler at dine billeder er gode.

TIP: HVIS DU MENER ET BILLEDE ER GODT, ER DER SGU NOK EN ENKELT ELLER TO MERE UDE I DEN STORE VERDEN MED SAMME MENING !.

Jeg kender en del dygtige HDR fotografer, som sparker røv hvis jeg t og nogle af deres billeder og lagde op i en gruppe kun med gamle analog fotografer ville jeg blive bandlyst fra den gruppe da det ligger så langt væk fra hvad de mener er et godt billede.

Et andet eksempel og det værste jeg ved, er når folk ligger det samme billede op 2 gange et i farve og et i sort hvid, hvor de spørger hvilket er bedst? Igen bedst i forhold til hvad, jeg er kæmpe fortaler for at man gør sig nogle overvejelser inden man pakker sit grej og skyder løs.

eksgodenok
 
Et godt sort hvidt billede kræver nogle tekniker hvorimod godefarvebilleder kræver nogle andre teknikker du kan ikke redde et  farvebillede ved at lave det om til sort hvid og påklistre en eller anden opdigtet historie.

Selvfølgelig i nogle tilfælde kan man blive overrasket, og især ved portrætter kan noget fungere bedre i farve eller i sort hvid, dog kan jeg garantere dig for at dine billeder bliver langt bedre hvis du har en plan fra start af, fremfor bare at tage ud og skyde til højre og venstre.

Og så til spørgsmålet er mine billeder gode nok? JA dine billeder er altid gode nok, det vigtigste er at du kan se en udvikling hen imod den fotograf du gerne vil være, glem internettet brug det som udstillingsvindue ,  bliv inspireret og efterlign gerne det andre laver med hensyn til lys posering og komposition, men lad for gud skyld være med at gemme dine billeder i skuffen fordi det ikke lige falder i alles smag.


Jeg hjælper virksomheder og private med deres  kreative udfordringer i form af fotografering, digital kunst, webdesign, webgrafik, undervisning, rådgivning, efterbehandling mv.

email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  +45 31 10 10 61

© All Rights Reserved