Skal du ud og købe nyt udstyr.

| Anders N | Tips og tricks

| Anders N | Tips og tricks


Skal du ud og købe nyt udstyr.

Jeg får rigtig mange spørgsmål angående det udstyr jeg bruger, rigtig mange har den opfattelse at desto større og bedre udstyr man har desto bedre billeder kan man lave.

Lad mig slå En ting helt fast dette er fuldstændig  forkert, det vigtigste omkring det udstyr du bruger er at du kender det, om det har 10 millioner pixels eller 50 millioner pixels spiller absolut ingen rolle her.

Jeg har haft flere forskellige mærker og typer kameraer og har det stadig, jeg bruge et gamle Olympus E3 (mit favorit) Nikon full frame, og mit lille Fuji x100s som jeg bruger allermest.

For et par år siden faldt femøren for mig en aften hvor jeg sad og skulle rengøre mit udstyr, jeg havde 5 kameraer, og en taske fyldt op med objektiver , dertil havde jeg 7 speedlights, plus modifiers, filtre flere af de samme slags, 3 stativer, 2 fjernudløsere og 2 monopods. Jeg tænkte hvad filan sker der. For det første havde jeg udstyr for rigtig mange penge, og for det andet så var der meget af mit udstyr jeg kun havde brugt maks. 3 gange.

Jeg gik herefter i tænke Box, hvad kan jeg godt lide at tage billeder af og hvad kræver det af udstyr, jeg følte at alt det udstyr jeg havde hæmmede mig i min udvikling og mærkeligt nok så begrænsede det mig helt vildt.

Jeg endte op med at sælge alt mit udstyr, satte mig ned og fandt så frem til at primes altså objektiver med en fast brændevidde var vejen frem for mig, så jeg gik ud og investeret i et Nikon D610, 35mm, 50 mm og til sidst et 85 mm.

Alle min objektiver har en blænde på 1,8, nogle ville nok spørge hvorfor jeg ikke har valgt objektiver med en 1,4 blænde, det må jeg forklare i et andet indlæg men kort så er det simpelthen fordi jeg aldrig skyder på blænde 1,4 .

Jeg fandt hurtigt ud af at jeg, skulle kæmpe mere for mine billeder, nu var alle mine objektiver faste primes, hvilket vil sige at jeg skulle zoome med mine fødder, i starten havde jeg svært ved at vende mig til det men desto mere jeg blev vant til det desto gladere blev jeg får mit valg.

I dag skal jeg tænke meget mere når jeg tager mine billeder, jeg skal hele tiden overveje, hvilket objektiv jeg skal bruge, jeg skal tænke over vinkler og til tider skal jeg ned på maven, tæt på, op i et træ osv., hvilket har gjort at jeg udfordre mig selv mere, men det vigtigste der opstår lige pludselig en historie  jeg selv er en del af hvilket gør hele oplevelsen mere spændene og mindeværdig for mig.

I dag består hele mit setup kun af primes og jeg skyder helst på 35mm eller 85mm.

Jeg har dog lige mit studie setup jeg skal have opdateret lige nu har jeg 8 lamper 14 paraplyer og alt for mange stativer og modifiers som ikke engang er pakket ud endnu hmmmm

Konklusionen på hvilket udstyr du skal vælge må være vælg de kameraer der ligger bedst i hånden, vælg det objektiv du har råd til og øv dig øv dig og til sidst øv dig lidt mere, når du kender dit kamera til fulde skal du begynde at tænke over begrænsninger og muligheder ikke før, lær menu systemet at kende, lær de mange funktioner at kende, i takt med du sætter dig en i komposition og eksponering.

Rigtig mange sidder på nettet og læser test og basere udelukkende deres investering på baggrund af dette, det er det dummeste man kan gøre, tag ned i en butik lån et kamera, mød op på mange af de meetups der bliver afholdt, meld dig ind i en fotoklub, du har rigtig mange muligheder det er bare med at komme i gang.

Lad dig ikke snyde af megapixels sælgeren, mit favorit hus er stadig mit gamle Olympus E3 det har 10 millioner pixels og er piv hurtigt og ergonomien findes ikke bedre, dog har det nogle begrænsninger i dårlig belysning, men det lære man at kompensere for hen af vejen.

Jeg elsker de filer der kommer ud af den gamle kasse, herefter følger mit Fuji x100s som er et såkaldt system kamera, der er ikke meget andet at sige at det sparker røv med hensyn til jpeg filerne, men det bedste er at det ikke fylder noget, det er klart det kamera jeg bruger aller mest, på en kedelig 3 plads kommer  mit Nikon D610 som fik en score på 96 hos Depreview (Olympus E3 score 68) mit Nikon er super fedt, og laver nogle super filer men der er bare et eller andet ved det som gør at jeg stort set kun bruger det i mit studie.


Jeg hjælper virksomheder og private med deres  kreative udfordringer i form af fotografering, digital kunst, webdesign, webgrafik, undervisning, rådgivning, efterbehandling mv.

email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  +45 31 10 10 61

© All Rights Reserved