Tag bedre portræt billeder

| Anders N | Tips og tricks

| Anders N | Tips og tricks


Tag bedre portræt billeder

Husk du er ham der bestemmer, og som ham der bestemmer er det dig der retter, og korrigere, dette er meget firkantet sagt, men i bund og grund er det sådan det er, hvordan du vil dirigere din model, er helt op til dig men for mange er dette en meget grænseoverskridende opgave.

Jeg har en masse teknikker jeg bruger og jeg bruger dem i flæng, jeg er meget energisk intensiv og selvom det ikke virker sådan når jeg skyder så er jeg altid 2 skridt foran min model, det vil sige at jeg hele tiden kender mit næste skridt, det lyder måske en smule voldsomt men ikke desto mindre så har jeg set rigtig mange rigtig teknisk dygtige fotografer stå og blive flove, bange, skræmte og nervøse når de skulle dirigere deres modeller.

Det der sker er simpelthen at den plan de har lagt for dagen lige pludselig ikke virker en lampe går i stykker, lyset driller, modellen forstår dig ikke osv., derfor er det ekstremt vigtigt at du forbereder dig, evt. juster lyset inden din model kommer så du minimere de små udfordrende forhindringer som altid opstår.

Jeg har 6 basis lys setup som jeg ved virker, jeg ved at jeg altid kan hoppe tilbage til dem hvis det hele driller.

Glem nu dit dyre udstyr

Prioriter rigtigt glem nu det udstyr, der hvor rigtig mange fotografer fejler er der hvor de prioritere deres dyrt købte udstyr, teknik og lys over deres model, jeg arbejder altid ud fra et meget simpelt udgangspunkt, udstyr og teknik er for mig sekundært imens min kemi imellem mig og modellen er mit primære fokusområde.

Lige fra mine modeller træder ind af døren ser jeg dem an og dette er lige meget om det er en direktør, et barn på 2 år eller en hel familie til et gruppe billede, det er meget grænseoverskridende for mange at få taget billeder, også selvom de siger noget andet, din opgave er her at lære dine modeller at kende på den meget korte tid man har sammen.

Man skal altid rose modellerne, og man må aldrig pointere eller understrege fejl, hvis du eks. har en lidt overvægtig person forbi, så start med at tage de første par billeder oppefra, det er ikke det mest perfekte billede men du har sørget for at hun har smidt 10 kilo, dette vil resultere i at hun får selvtillid og begynder at stole på dig.

Jeg kunne skrive op og ned og rigtig mange sider om de teknikker jeg bruger, men det er ikke sikkert at det vil virke for dig, men husk altid at være positiv, hold pauser - og lad være med at gøre det svære en det er 70 procent af mine billeder er lavet med en lampe, du behøver ikke at bruge 5 lamper bare fordi du har dem.

10 tips

1. Start altid i øjenhøjde
2. Gå langt fra
3. Gå tæt på (spørg om det er ok du kommer tættere på)
4. Find vinklerne
5. Skud altid en serie billeder før du kigger på dit kamera, hvis du kigger hele tiden virker du usikker hvilket smitter af på modellen
6. Tjek dit kameras indstillinger løbende
7. Inddrag din model i billederne på skærmen, og spørg ind til dem
8. Skal du justere ned for en lampe, ryk lampen i stedet for at skru på lampen
9. Gå aldrig direkte imod din model altid fra siden af.
10. Husk pauser

 

Jeg hjælper virksomheder og private med deres  kreative udfordringer i form af fotografering, digital kunst, webdesign, webgrafik, undervisning, rådgivning, efterbehandling mv.

email: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  +45 31 10 10 61

© All Rights Reserved