Velkommen på min blog, mine tanker og kreative udfordringer

Et par gode råd til det svære gruppe billede

Lad mig sige det med det samme det er ikke nemt, og slet ikke hvis man er en ny fotograf, jeg har igennem de sidste 10 år taget en del gruppe billeder, og jeg laver stadig en masse små fejl, til dels skyldes det at der sker så meget når man lige pludselig har 10-15 mennesker foran sit kamera men også fordi man skal tænke en smule anderledes i forhold til poseringer teknik osv..

Her er par gode råd baseret på min egen erfaring:

Forberedelse:

 • Hav styr på din location, skal det være studie eller skal det være udenfor studiet, en god ide er at tjekke locationen ud inden din gruppe kommer forbi, så du er godt forberedt på lys og posering.
 • Tænk over nogle enkelte poseringer, ikke for mange men hav altid en eller to i baghånden, så du hele tiden er et skridt foran
 • Husk at fortælle din gruppe at de gerne må komme i god tid Som altid husk opladte batterier og et par hukommelses kort.
 • Brug altid store lyskilder og helt 2-3 lamper så har du muligheden for at fjerne uønsket slagskygger hurtigt og nemt

Poseringer.

 • Det kan være en stor udfordring, når man skal posere så mange mennesker på en gang, nogle har helt styr på det andre, synes det er grænse overskridene, nogle kigger væk andre lukker øjnene, osv osv..
 • En grund regel jeg altid bruger er at jeg tænker i former, firkanter og trekanter er dem jeg er størst fan af.
 • I ni ud af ti af mine gruppe billeder placere jeg altid de højeste i midten, og bygger så shootet op omkring dem, derudover er det ekstremt vigtigt at du holder din posering så flad som muligt maks to rækker, i nogle tilfælde er dette ikke muligt der kan man med fordel skyde billedet en smule oppefra (mere om det senere i et andet indlæg)
 • Minnimer luft, diriger altid så folk står tæt, og når de står tæt skal de altid lige stå lidt tættere, de skal stå så tæt så det føles ubehageligt.

(lidt eksempler håber det giver en mening omkring den måde jeg tænker på, husk du skal finde din egen måde)

 

Under sessisonen

 • Skyd hurtigt og skyd meget
 • Skyd også når folk ikke er klar
 • Vær ikke bange for at flytte rundt på folk, nogle gange fungere det rigtig fint at have to børn ved siden af hinanden andre gange går det slet ikke, her må man til tider gå på kompromis med den endelige komposition
 • Vælg en person ud som kan hjælpe dig under shootet, det kan være du lige skal have tjekket om opstillingen er ok (normalt skal kunderne ikke blande sig i dette men nogle gange har kunden en helt klar ide om hvordan folk skal placeres baseret på par, børn osv..)
 • Skyd en smule oppefra, dette gør det lettere at få folk til kigge samtidig, et andet plus er at alle åbner øjnene en smule mere.
 • Gå så tæt på som muligt, skyd fra flere vinkler.

Psykologi

Jeg bruger rigtig megget psykologi, jeg hopper og danser rundt hvilket for noglle kan virke beroligende, det er vigtigt at læse dine kunder, dette kan du gøre ved at tale, og spørge ind til en masse forskellige ting. Kan du få en dialog op og køre imellem dine modeller er du rigtig godt på vej, da samspillet imellem folk altid udgør et bedre billede i den sidste ende. Derudover er det vigtigt at du agere hurtigt da folk hurtigt bliver ukoncentreret, tag altid hensyn til børnene hvis der er børn, hold pauser og  indrag mindst en person i dine tanker, husk det er ok at være i tvivl læg ikke skjul på dette, da dine kunder føler at du er der for dem og det får folk til at slappe af.

I bund og grund skal du finde din egen stil, men det er en rigtig god ide at finde en forlænget arm med hensyn til posering & komposition, hvis ikke du gør dette vil du mege thurtigt få 15 forskellige holdninger og du kommer hurtigt til at spilde en masse tid.

Gruppe,, Gratis,, Komposition, Forberedelse, gruppebillede, tips, tricks

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér