Nyheder

Velkommen på min blog, mine tanker og kreative udfordringer

Highspeed portræt, udnyt mulighederne

Jeg er ikke trend ekspert eller kan forudsige fremtiden, men det jeg kan sige det er at alt for mange fotografer slet ikke udnytter hvad deres dyrt indkøbte udstyr kan præstere, og slet ikke når det kommer til portræt fotografering, hvorfor de ikke gør det kan man kun gisne om, men jeg tror at dem der er bange for de kære kamera telefoner er de selvsamme som undskyld mit danske ikke rigtig aner hvad fotografering handler om.

For mig kan de kamera telefoner bare komme jeg elsker når man bliver rusket lidt rundt, og man er nød til at tage sit virke op til overvejelse, for mig skaber det en masse dynamik, viden og udfordringer, jeg kan ikke bare sidde på min flade og lade mig selv blive overhalet på den måde, så jeg er tvunget til at udfordre mig selv og i der her tilfælde sige til mig selv "hvorfor og hvad skal der til" og for mig er svaret simpelthen at udnytte det udstyr jeg har til bristepunktet, stik mig en mobil og 5 minutter med dig og jeg kan lave et super fint skole,cv eller profil billede du kan bruge online, jeg medgiver at jeg kan lave noget der er langt flottere i mine øjne med mit udstyr, men hvad nytter det hvis det som mange anbefaler bliver skiftet ud 1 gang om året, og det kun bliver vist frem online.

Jeg må ærligt indrømme jeg kigger ikke så meget på selve profil billederne, når klikker på "om os" fanen på en firma hjemmeside jeg kigger mere efter den relevante info jeg leder efter, sådanne nogle bilelder skal fremstå med et grafisk islæt som understøtter selve hjemmesiden, dog kan det på din linkedin, fb eller andre sociale medier sagtens være at ens profil billede har en mere vital virkning og derfor skal man være lidt mere omhyggelig, men i bund og grund handler det om dig selv hvad er formålet og hvad skal dit fotografi udstråle.

Mange fotografer er lige nu rigtig bange for fremtiden, jeg ve dikke hvor mange gange jeg har debatteret det her emne, med både venner, fotografer og til dels nogle kunder, og jeg er ikke bange tværtimod de mobil telefoner kan bare komme an, jeg bruger dem selv flittigt på en familie ferie er det min telefon der napper de fleste minder, og til familie komsammen osv.

Mobil telefonerne er med til at skubbe til den måske lidt konservative side inden for fotografering idag, og det er i min optik kun sundt, for det tvinger mig til at udforske og tvinger mig til at opleve mange flere aspekter inden for fotografiets verden hvilket for mig kun er en god ting. Og ja de mobil telefoner har nappet en del af markedet, og hvad så jeg mener helt ærligt at dem der er bange for mobiltelefonerne ikke aner hvad fotografering går ud på, fotografering er et håndværk hvilket udstyr du bruger er fuldstændig ligegyldigt, nogle fotografer lever idag af at tage bilelde rkun med deres mobil telefoner, for mig er det altså også fotografering.

Jeg elsker at bruge mit udstyr og udnytte det fuldt ud, ved portrætfotografering er en af de metoder jeg bruger "highspeed flash fotografering" dette er en teknik hvor telefonen ikke kan være med, hahahah tag den :-) spøg til side jeg bruger en masse forskellige teknikker og en af dme er hss fotografering.

Kort fortalt så går det ud på ved at udnytte sit dyrt indkøbt udstyr til at lave dag til nat i fuld solskin, hvilket vil sige at man skal bruge noget kunstigt lys/flash for at belyse den der skal portrætteres, grunden til jeg bruger denne metode er simpelthen for ikke at begrænse mig selv.

For den interesseret og den lidt mere tekniske del vil det kort fortalt sige at jeg har et setup hvor jeg kan lave portræt billeder i fuld sol på 1/8000 lukkerhastighed, ISO 100 Blænde 1.2, for mig betyder det i praksis som tidligere skrevet at jeg ikke er så begrænset, plus det giver mig muligheden for virkelig at få den portrætteret til at træde frem og uud af omgivelserne, på fagsprog vil man sige "at separere fra bagrunden"

HSS billeder (test af udstyr) ren hygge og læringsbilleder

portræt,, Highspeed, mobiltelefoner, hss

Tilføj kommentar


Sikkerhedskode
Opdatér