Skip to main content

Portfolio opdatering

Portfolio opdatering


Opdatering af mine gallerier.

En af de sværeste dicipliner jeg oplever som fotograf er når jeg skal lave et galleri eller oprette et portfolio over mit arbejde, et  portfolio skal vise det ypperste du kan præstere, og at sidde og vælge imellem flere tusinde billeder kan for mig være en noget så uoverskueligt opgave.

Jeg bliver aldrig tilfreds, desto mere jeg kigger på mine billeder desto mindre og mindre bryder jeg mig om dem. Det lyder måske en smule “negativt” og nej jeg snakker ikke mit eget arbejde ned for jeg (uden at virke for arrogant) ved hvad jeg kan, men når man ved hvad man kan, så ved man også hvad man ikke kan, og dette bliver jeg meget bevidst om når jeg sidder i flere timer og kigger på mine egne billeder,

Min tilgang:
Jeg har en lidt anderledes tilgang til det “gode billede” jeg er en meget visuel person, så derfor kan det lyde ldit mærkeligtt at det ikke altid er det pæneste motiv jeg vil vælge til mit galleri. For at et billede skal være rigtig godt for mig er jeg nød til at kunne knytte en historie til billedet.
Alle de billeder der betyder noget ekstra for mig i min beskedne samling er dem hvor historien står klokkeklar og synlig i mine erindringer.

Pas på hvem du spørger:
Jeg bliver tit spurgt omkring min mening til andre fotografers gallerier og billeder, og jeg er altså den forkerte at spørge for jeg pakker ikke noget ind, hvis jeg bliver spurgt om min mening så skal folk også være klar på at modtage den med et åbent sind.

Jeg plejer at stille et modspørgsmål – det kunne for eksempel være, hvad synes du selv er du selv tildfreds? (og det er de, for ellers spørger de ikke om din mening) og er de det, så er billedet også et godt billede, min mening er fuldstændig ligegyldigt her. Billeder er subjektive og alle har en holding til hvad der er godt eller skidt og ingen holdning er mere rigtig en andres.

Selvfølgelig kan man altid kommentere på den tekniske del og på kompositionen, men hvis den du spørger selv tænker billedet er godt  jamen så er din mening fuldstændig ligegyldig for så er det et godt billede.

DETAILS:
Men uanset hvor kringlet, krøllet eller skævt mine øjne tolker når det kommer til mine egne billeder, så er mine gallerier blevet opdateret, der er sågar kommet et nyt galleri “DETAILS” som er et galleri, der er opstået på grund af mine mange små eventyr i naturen, her er alle mine sanser på stikkerne, og motiverne jeg oplever er nogle helt andre en de normale, jeg jager på mine fototure.

Når du skal lave dit portfolio så skal du huske:

  • At være kritisk.
  • At begrænse dig.
  • At vælge fotografier der betyder noget for dig, også de skæve.
  • Sammenlign dine gallerier løbende, for at se din udvikling

Derudover kan det være en god ide at få inputs fra andre, husk at det kun skal være inputs det er dit arbejde, og dig der skal vælge motiverne ud i den sidste.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opdatering af mine gallerier.

En af de sværeste dicipliner jeg oplever som fotograf er når jeg skal lave et galleri eller oprette et portfolio over mit arbejde, et  portfolio skal vise det ypperste du kan præstere, og at sidde og vælge imellem flere tusinde billeder kan for mig være en noget så uoverskueligt opgave.

Jeg bliver aldrig tilfreds, desto mere jeg kigger på mine billeder desto mindre og mindre bryder jeg mig om dem. Det lyder måske en smule “negativt” og nej jeg snakker ikke mit eget arbejde ned for jeg (uden at virke for arrogant) ved hvad jeg kan, men når man ved hvad man kan, så ved man også hvad man ikke kan, og dette bliver jeg meget bevidst om når jeg sidder i flere timer og kigger på mine egne billeder,

Min tilgang:
Jeg har en lidt anderledes tilgang til det “gode billede” jeg er en meget visuel person, så derfor kan det lyde ldit mærkeligtt at det ikke altid er det pæneste motiv jeg vil vælge til mit galleri. For at et billede skal være rigtig godt for mig er jeg nød til at kunne knytte en historie til billedet.
Alle de billeder der betyder noget ekstra for mig i min beskedne samling er dem hvor historien står klokkeklar og synlig i mine erindringer.

Pas på hvem du spørger:
Jeg bliver tit spurgt omkring min mening til andre fotografers gallerier og billeder, og jeg er altså den forkerte at spørge for jeg pakker ikke noget ind, hvis jeg bliver spurgt om min mening så skal folk også være klar på at modtage den med et åbent sind.

Jeg plejer at stille et modspørgsmål – det kunne for eksempel være, hvad synes du selv er du selv tildfreds? (og det er de, for ellers spørger de ikke om din mening) og er de det, så er billedet også et godt billede, min mening er fuldstændig ligegyldigt her. Billeder er subjektive og alle har en holding til hvad der er godt eller skidt og ingen holdning er mere rigtig en andres.

Selvfølgelig kan man altid kommentere på den tekniske del og på kompositionen, men hvis den du spørger selv tænker billedet er godt  jamen så er din mening fuldstændig ligegyldig for så er det et godt billede.

DETAILS:
Men uanset hvor kringlet, krøllet eller skævt mine øjne tolker når det kommer til mine egne billeder, så er mine gallerier blevet opdateret, der er sågar kommet et nyt galleri “DETAILS” som er et galleri, der er opstået på grund af mine mange små eventyr i naturen, her er alle mine sanser på stikkerne, og motiverne jeg oplever er nogle helt andre en de normale, jeg jager på mine fototure.

Når du skal lave dit portfolio så skal du huske:

  • At være kritisk.
  • At begrænse dig.
  • At vælge fotografier der betyder noget for dig, også de skæve.
  • Sammenlign dine gallerier løbende, for at se din udvikling

Derudover kan det være en god ide at få inputs fra andre, husk at det kun skal være inputs det er dit arbejde, og dig der skal vælge motiverne ud i den sidste.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *