Skip to main content

Udstyr udstyr udstyr

Udstyr udstyr udstyr


Så skal der opgraderes.

Så har den stået på oprydning, jeg har længe gået med tanken om en større oprydning af mit udstyr, dels fordi jeg har alt for meget jeg ikke bruger men også fordi jeg er igang med at planlægge en del vandreture jeg snart skal på.

Jeg prøver hele tiden på at optimere mit udstyr, både i forhold til vægt men også i forhold til mine behov, men med så meget andet så er det svært at forudsige sine behov før man har gjort sig nogle erfaringer.

Opgradering af taske.
Den første takse jeg købte var en 88 liter “militær taske” den har efterhånden været med på en del ture, og jeg har været super glad for den, men jeg må også erkende at det er noget af et skrummel at have med på tur, den vejer og så har jeg på de længere ture været meget udfordret med at kunne småjustere den.

Så den taske er blevet erstatet af en noget mindre taske nemlig en Pak 55 fra det danske mærke TLT. GRunden til at valget faldt på lige Pak 55 var for det første prisen, derudover så har den en masse små features jeg godt kan lide, blandt andet har den hurtigt adgang til hovedrummet hvilket jeg har savnet, derudover så er størrelsen perfekt, jeg er ikke en “letvægts” vandre så jeg skulle stadig bruge en stor taske med plads til blandt andet mit kogerej som fylder en del, Pak 55 er ikke en lille rygsæk, men til et par dages vandre tur er den perfekt i størrelsen.

Jeg har ikke afprøvet tasken på de længere ture endnu, men glæder mig til at se om mine forventninger til tasken bliver indfriet snart.

Opgradering af sovepose.
Da jeg begyndte at få interessen for at sove i naturen og indkøb af udstyr hertil, valgte jeg udfra hvor varm er soveposen, hvor stor er tasken osv og havde jeg været lidt klogere så havde jeg valgt en anden sovepose til at starte med, for den jeg købte er en kæmpe klods at have med den vejer 2.6 kilo og fylder rigtig meget når den er pakket ned nemlig hele 33cm x 28cm.

Det skal lige siges at skal jeg afsted når det er rigtig koldt så kunne jeg sagtens finde på at tage den med, den er lavet i syntestisk materiale og er meget varm, jeg har haft brugt den ned til minus 8 grader og havde stadig sved på panden da jeg vågnede om morgenen.

Men som sagt soveposen skulle opgraderes til noget lettere, så valget er igen faldet på mærket TLT og deres DØS -2 regular sovepose, jeg er 178 cm høj så for ikke at slæbe udøvendigt vægt med så har jeg valgt en sove pose som passer til en person med maks højde på 183cm, det er en dun sovepose så ifølge producentetn kan klare -2 grader i komfort temperatur hvilket for mig passer perfekt, jeg bruger altid en inderpose som også giver lidt varme. Vægten på denne sovepose er kun ca 700 gram og i pakket tilstand fylder den kun 29×16 cm så denne sovepose er en kæmpe opgradering i forhold til vægt, jeg ahr brugt denne sovepose en gang og der var den alt for varm, natten her bød også på 12-13 grader men måtte åbne den helt op, på trods af jeg sov i shelter.

Opgradering af lagenpose.
En lagenpose er en pose tit lavet i flecce eller silke som man ligger ind i sin sovepose, både for at holde varmen men også for at skåne ens sovepose. Den inderpose jeg har brugt indtil nu har været en varme fleece inderpose som vejer 600 gram, jeg ahr været rigtig glad for den og sær varmen den giver, men igen må jeg bare sande atden fylder for meget 35x16cm hvilket er for meget når man som jeg gerne vil ud og gå de længere ture.

Den lagepose jeg har købt istedet for er en Sea to summit reactor liner som giver op til 11 graders varme i soveposen, man skal aldrig tage producentens anvisninger for gode vare, der finde ikke en formel for alle og især ikke når det kommer til varme grader, her spiller rigtig mange ting ind, jeg er udgiver “åbenbart” meget varme når jeg sover jeg kunne godt have valgt en liner som gav op til 15 grader men jeg håber på at de 11 grader er nok til mig hvis det bliver rigtig koldt. Vægten på den jeg har købt er omkring 260 gram og fylder stort set ingenting.

Sutsko.
En ting jeg har erfaret og det er hvor godt fdet føles at tage sine vandrestøvler af når man især sidder omkring bålet i lejren, jeg har længet gået med et ønske om et varmt alternativ når det kommer til mine fødder, det fede er at nu kan jeg tørre mine vandrestøvler omkring bålet imesn jeg stadig har varme fødder.

Jeg har nemlig investeret i Nordisk mos down sko som jeg tror bliver mit bedste køb læng, jeg har kun afprøvet dem derhjemme men for den da jeg er glad for dem. Sutskoen er fyldt med dun, og sålen er en skridsikker hård sål, så de kan sagtens bruges i lejren hvis man lige tænker sig lidt om, det er klart de skal holdes væk fra bålet, mudder vand osv. Min plan er også at bruge dem når jeg sover i de kolde nætter.

Jakke:
Jeg er en person der sveder meget, og jeg må bare sande der findes ingen billige alternativer for mig der virker når det kommer til tøjet, jeg har altid dun som inderste lag men har længe gået med et ønske om en kompakt, varm og funktionel dunjakke, men har ikke rigtig kunne finde nogle der passede til mit budget, men nu har jeg endelig fundet en. Jeg er rigtig glad for mærket revolution race og her faldt jeg over deres Flex down jakke som er en let dun jakke som også er i den pris venlige ende. Jakken skal bruges som pause jakke, altså som et ekstra varmt lag.

Jakken kan købes her

Inderste lag.
Som inderste lag har jeg brugt en blanding er syntestiske materialer og eller dun, men igen så sveder jeg meget og for det tit alt for varmt  med især syntestisk inderlag, jeg har længe gået og savlet over Aclimas wool net serie som jeg synes er super fed, dog er det altså ikke et mode statement man udstråler, når man hopper rundt i en netundertrøje, men så længe det er det inderste lag så går det nok.

Teknologien bag er egentlig rimelig simpel, de små huller er med til at lede varmen meget hurtigt væk fra din krop, samtidig med at trøjen isolere din krop. Trøjen er lavet i 100 % merino uld og indtil videre er jeg glad for den men det er helt klart en trøje jeg skal vende mig til, derudover har jeg investeret i en crew neck som er en standard trøje fra Aclima men som igen er lavet i ren merinould.

Det skal lige siges at når jeg sover så bruger jeg altid syntestisk undertøj, da man afgiver rigtig meget væske i løbet af natten, er det for mig en klar fordel at syntestisk undertøj stadig isolere selvom det skulle blive vådt/fugtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Så skal der opgraderes.

Så har den stået på oprydning, jeg har længe gået med tanken om en større oprydning af mit udstyr, dels fordi jeg har alt for meget jeg ikke bruger men også fordi jeg er igang med at planlægge en del vandreture jeg snart skal på.

Jeg prøver hele tiden på at optimere mit udstyr, både i forhold til vægt men også i forhold til mine behov, men med så meget andet så er det svært at forudsige sine behov før man har gjort sig nogle erfaringer.

Opgradering af taske.
Den første takse jeg købte var en 88 liter “militær taske” den har efterhånden været med på en del ture, og jeg har været super glad for den, men jeg må også erkende at det er noget af et skrummel at have med på tur, den vejer og så har jeg på de længere ture været meget udfordret med at kunne småjustere den.

Så den taske er blevet erstatet af en noget mindre taske nemlig en Pak 55 fra det danske mærke TLT. GRunden til at valget faldt på lige Pak 55 var for det første prisen, derudover så har den en masse små features jeg godt kan lide, blandt andet har den hurtigt adgang til hovedrummet hvilket jeg har savnet, derudover så er størrelsen perfekt, jeg er ikke en “letvægts” vandre så jeg skulle stadig bruge en stor taske med plads til blandt andet mit kogerej som fylder en del, Pak 55 er ikke en lille rygsæk, men til et par dages vandre tur er den perfekt i størrelsen.

Jeg har ikke afprøvet tasken på de længere ture endnu, men glæder mig til at se om mine forventninger til tasken bliver indfriet snart.

Opgradering af sovepose.
Da jeg begyndte at få interessen for at sove i naturen og indkøb af udstyr hertil, valgte jeg udfra hvor varm er soveposen, hvor stor er tasken osv og havde jeg været lidt klogere så havde jeg valgt en anden sovepose til at starte med, for den jeg købte er en kæmpe klods at have med den vejer 2.6 kilo og fylder rigtig meget når den er pakket ned nemlig hele 33cm x 28cm.

Det skal lige siges at skal jeg afsted når det er rigtig koldt så kunne jeg sagtens finde på at tage den med, den er lavet i syntestisk materiale og er meget varm, jeg har haft brugt den ned til minus 8 grader og havde stadig sved på panden da jeg vågnede om morgenen.

Men som sagt soveposen skulle opgraderes til noget lettere, så valget er igen faldet på mærket TLT og deres DØS -2 regular sovepose, jeg er 178 cm høj så for ikke at slæbe udøvendigt vægt med så har jeg valgt en sove pose som passer til en person med maks højde på 183cm, det er en dun sovepose så ifølge producentetn kan klare -2 grader i komfort temperatur hvilket for mig passer perfekt, jeg bruger altid en inderpose som også giver lidt varme. Vægten på denne sovepose er kun ca 700 gram og i pakket tilstand fylder den kun 29×16 cm så denne sovepose er en kæmpe opgradering i forhold til vægt, jeg ahr brugt denne sovepose en gang og der var den alt for varm, natten her bød også på 12-13 grader men måtte åbne den helt op, på trods af jeg sov i shelter.

Opgradering af lagenpose.
En lagenpose er en pose tit lavet i flecce eller silke som man ligger ind i sin sovepose, både for at holde varmen men også for at skåne ens sovepose. Den inderpose jeg har brugt indtil nu har været en varme fleece inderpose som vejer 600 gram, jeg ahr været rigtig glad for den og sær varmen den giver, men igen må jeg bare sande atden fylder for meget 35x16cm hvilket er for meget når man som jeg gerne vil ud og gå de længere ture.

Den lagepose jeg har købt istedet for er en Sea to summit reactor liner som giver op til 11 graders varme i soveposen, man skal aldrig tage producentens anvisninger for gode vare, der finde ikke en formel for alle og især ikke når det kommer til varme grader, her spiller rigtig mange ting ind, jeg er udgiver “åbenbart” meget varme når jeg sover jeg kunne godt have valgt en liner som gav op til 15 grader men jeg håber på at de 11 grader er nok til mig hvis det bliver rigtig koldt. Vægten på den jeg har købt er omkring 260 gram og fylder stort set ingenting.

Sutsko.
En ting jeg har erfaret og det er hvor godt fdet føles at tage sine vandrestøvler af når man især sidder omkring bålet i lejren, jeg har længet gået med et ønske om et varmt alternativ når det kommer til mine fødder, det fede er at nu kan jeg tørre mine vandrestøvler omkring bålet imesn jeg stadig har varme fødder.

Jeg har nemlig investeret i Nordisk mos down sko som jeg tror bliver mit bedste køb læng, jeg har kun afprøvet dem derhjemme men for den da jeg er glad for dem. Sutskoen er fyldt med dun, og sålen er en skridsikker hård sål, så de kan sagtens bruges i lejren hvis man lige tænker sig lidt om, det er klart de skal holdes væk fra bålet, mudder vand osv. Min plan er også at bruge dem når jeg sover i de kolde nætter.

Jakke:
Jeg er en person der sveder meget, og jeg må bare sande der findes ingen billige alternativer for mig der virker når det kommer til tøjet, jeg har altid dun som inderste lag men har længe gået med et ønske om en kompakt, varm og funktionel dunjakke, men har ikke rigtig kunne finde nogle der passede til mit budget, men nu har jeg endelig fundet en. Jeg er rigtig glad for mærket revolution race og her faldt jeg over deres Flex down jakke som er en let dun jakke som også er i den pris venlige ende. Jakken skal bruges som pause jakke, altså som et ekstra varmt lag.

Jakken kan købes her

Inderste lag.
Som inderste lag har jeg brugt en blanding er syntestiske materialer og eller dun, men igen så sveder jeg meget og for det tit alt for varmt  med især syntestisk inderlag, jeg har længe gået og savlet over Aclimas wool net serie som jeg synes er super fed, dog er det altså ikke et mode statement man udstråler, når man hopper rundt i en netundertrøje, men så længe det er det inderste lag så går det nok.

Teknologien bag er egentlig rimelig simpel, de små huller er med til at lede varmen meget hurtigt væk fra din krop, samtidig med at trøjen isolere din krop. Trøjen er lavet i 100 % merino uld og indtil videre er jeg glad for den men det er helt klart en trøje jeg skal vende mig til, derudover har jeg investeret i en crew neck som er en standard trøje fra Aclima men som igen er lavet i ren merinould.

Det skal lige siges at når jeg sover så bruger jeg altid syntestisk undertøj, da man afgiver rigtig meget væske i løbet af natten, er det for mig en klar fordel at syntestisk undertøj stadig isolere selvom det skulle blive vådt/fugtigt.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *