Skip to main content

Vinteren er på vej

Vinteren er på vej


Efteråret raser og vinteren er endelig på vej.

Hvis jeg skal vælge en favorit, sæson når det kommer til at bevæge mig rundt i naturen så er det helt klart efteråret, derimod så er det kolde vintervejr og de meget mørke nætter min klare favorit når det kommer til fotografering.

-8 grader det var varmt, men alt for tungt.
Tilbage i Februar i år var jeg ude og sove i minus 8 grader, tanken med det var egentlig bare at jeg gerne ville prøve at sove ude når kulden for alvor viste tænder. Jeg har efterhånden en del udstyr, og det ene setup jeg har er helt vildt varmt, det fandt jeg ud af da jeg som sagt var afsted i februar, det var faktisk så varmt i min sovepose at jeg måtte åbne lidt op, og tage mine strømper af, den eneste udfordring jeg har med det setup er at det vejer og det fylder, min sovepose alene fylder næsten halvdelen af min 88 liters vandrerygsæk, og når man både skal hav emad, ekstra varmt tøj, kamera og det løse med ja så sniger vi os hurtigt op på den anden side af 20-22 kg, og det ødelægger hurtigt en del af glæden ved at gå.

Så for en gangs skyld blev jeg enig med mig selv om at prøve at forberede mig lidt, så idag har jeg testet lidt udstyr, og når jeg siger testet så har jeg sat min hængekøje op, pustet mit liggeunderlag op og eksperimenteret lidt med min dun sovepose, liner og alu underlag.

Mit nye sove setup til de kolde måneder.
Idag havde jeg da det var koldest 9 grader der er altså langt til de minus 8 grader, men jeg fandt hurtigt ud af hvordan mit næste vinter setup kommer til at være.

Mit vinter setup til overnatning i naturen.

Grejnørd bliver jeg aldrig.
Jeg er absolut ikke en grej nørd og bliver det aldrig, jeg er meget mere praktisk anlagt og måske fordi jeg tit er utålmodig så springer jeg tit samtlige manualer over for at danne mine egne erfaringer, mit mål med at sammensætningen af mit vintergrej er helt klart vægten, dog uden at gå helt amok med dankortet har jeg fundet et kompromis som jeg tror jeg bliver rigtig glad for, vægten er ok kunne godt gøre det lettere men så begynder det langsomt at gå udover komforten hvilket jeg ikke er interesseret i.

Jeg er ihvertfald spændt på at få det testet rigtigt planen er at tage på et lille eventyr inden alt for længe, og ikke for langt væk hjemmefra, så jeg altid ahr muligheden for at køre hjem, hvis der er noget jeg ahr overset i mit setup og kulden bliver for meget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Efteråret raser og vinteren er endelig på vej.

Hvis jeg skal vælge en favorit, sæson når det kommer til at bevæge mig rundt i naturen så er det helt klart efteråret, derimod så er det kolde vintervejr og de meget mørke nætter min klare favorit når det kommer til fotografering.

-8 grader det var varmt, men alt for tungt.
Tilbage i Februar i år var jeg ude og sove i minus 8 grader, tanken med det var egentlig bare at jeg gerne ville prøve at sove ude når kulden for alvor viste tænder. Jeg har efterhånden en del udstyr, og det ene setup jeg har er helt vildt varmt, det fandt jeg ud af da jeg som sagt var afsted i februar, det var faktisk så varmt i min sovepose at jeg måtte åbne lidt op, og tage mine strømper af, den eneste udfordring jeg har med det setup er at det vejer og det fylder, min sovepose alene fylder næsten halvdelen af min 88 liters vandrerygsæk, og når man både skal hav emad, ekstra varmt tøj, kamera og det løse med ja så sniger vi os hurtigt op på den anden side af 20-22 kg, og det ødelægger hurtigt en del af glæden ved at gå.

Så for en gangs skyld blev jeg enig med mig selv om at prøve at forberede mig lidt, så idag har jeg testet lidt udstyr, og når jeg siger testet så har jeg sat min hængekøje op, pustet mit liggeunderlag op og eksperimenteret lidt med min dun sovepose, liner og alu underlag.

Mit nye sove setup til de kolde måneder.
Idag havde jeg da det var koldest 9 grader der er altså langt til de minus 8 grader, men jeg fandt hurtigt ud af hvordan mit næste vinter setup kommer til at være.

Mit vinter setup til overnatning i naturen.

Grejnørd bliver jeg aldrig.
Jeg er absolut ikke en grej nørd og bliver det aldrig, jeg er meget mere praktisk anlagt og måske fordi jeg tit er utålmodig så springer jeg tit samtlige manualer over for at danne mine egne erfaringer, mit mål med at sammensætningen af mit vintergrej er helt klart vægten, dog uden at gå helt amok med dankortet har jeg fundet et kompromis som jeg tror jeg bliver rigtig glad for, vægten er ok kunne godt gøre det lettere men så begynder det langsomt at gå udover komforten hvilket jeg ikke er interesseret i.

Jeg er ihvertfald spændt på at få det testet rigtigt planen er at tage på et lille eventyr inden alt for længe, og ikke for langt væk hjemmefra, så jeg altid ahr muligheden for at køre hjem, hvis der er noget jeg ahr overset i mit setup og kulden bliver for meget.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *