Skip to main content

Naturoplevelser og overnatning under åben himmel på MønNaturoplevelser og overnatning på Møn: telt, hængekøje og shelter

På min seneste tur til Møn var hovedformålet at nyde naturoplevelser og overnatning under åben himmel. Møn er kendt for sin storslåede natur, især området omkring Møns Klint, og det var her, jeg og min ven Michael planlagde vores to-dages eventyr.

Denne gang skulle jeg ikke alene afsted. På denne tur fik jeg følgeskab af min gode ven Michael, som for første gang skulle med ud på et lille eventyr. Michael går aldrig ned på udstyr, så da han et par dage før vi skulle afsted stolt troppede op hjemme hos mig med sin nye Fjällräven Kajka taske, var jeg lige ved at aflyse turen. Den taske vil jeg rigtig gerne have, men 3000 kroner for en taske er også mange penge.

Michael vidste godt, at det var en taske, jeg havde snakket om, hvilket gjorde mit misundelige fjæs lidt mere underholdende for ham. Oprindeligt skulle vi have været afsted fra søndag til tirsdag, men da hele formålet med turen var fotografering samt overnatning i det fri under åben himmel, og ikke så meget vandre rundt, måtte vi rykke turen en dag frem på grund af vejret.

130 kilometer væk hjemmefra

Der er ca. 130 km til Møn fra min hjemmeadresse. På vej ned til Møn tankede vi op i den lokale Fakta, Netto og Rema. Grunden til dette var, at vi havde bestemt, at vi skulle have gullash, og vi skulle åbenbart besøge tre butikker før vi havde det, vi skulle bruge. Da denne tur ikke var planlagt som en vandretur, havde vi mulighed for ekstra meget bagage, “og det havde vi”. Jeg havde planlagt turen, så første sted vi slog lejr var ved Liselund på Møn. Her ligger en utrolig hyggelig lille lejrplads med plads til fire små telte, og andet stop var ved shelterpladsen for enden af Skansevej ved Mandemarke.

Begge steder ligger fuldstændigt fantastisk, og muligheden for at parkere bilen tæt på gør stederne endnu mere egnet til vores tur, da jeg må erkende, at det var lidt mere gourmet end overlevelse.

Første dag: Liselund og teltpladsen ved skriversøen (Krageskoven)

Skriversøen, Vordingborg Kommune, Region Sjælland, Danmark

Møn og Møns Klint er ikke ukendt territorium for mig efterhånden, men Liselund havde jeg aldrig besøgt før, og hold da op, hvor var der flot. Der blev jeg godt nok overrasket. Da vi kom frem, fandt vi hurtigt ud af, at vi ikke behøvede at parkere på parkeringspladsen ved Liselund. Vi fandt hurtigt en parkeringsplads endnu tættere på vores udsete lejrplads.

Da vi kom frem, gik vi i gang med at sætte telt og hængekøje op. Da den del er rimelig ny, tog det lidt tid. Især hængekøjen brugte jeg faktisk en del tid på. Imens jeg nørdede med at sætte hængekøjen op, gik Michael i gang med at samle brænde.

Efter lidt tid, hev jeg mit Trangia frem, og nu var tiden kommet til “gullash”. Alting tager bare længere tid, hvilket jeg godt kan lide, når jeg er på tur. Jeg elsker at nørde og fordybe mig i de forskellige ting, jeg gør, og tit har man ikke tiden, men når jeg er på tur, har jeg ikke andet end tid. Så der blev virkelig kælet for denne gullash.

Imens maden stod og hyggede sig, havde jeg lidt tid til at rode med mit kameragrej og tage lidt billeder. Det blev ikke til så mange billeder, men her er lidt fra lejren:

Vi fik besøg af et yngre par, som slog et telt op. De kom fra København og ville rigtig gerne opleve “dark sky” på Møn. Desværre blev de skuffede denne aften, da jeg havde luret vejrudsigten, og der var alt for mange skyer til, at himlen virkelig blev et stjernehav.

Klokken ca. 01.30 var det godnat. Vi havde valgt at sove i telt denne nat. Jeg har købt en Gran Canyon Cadova 1-2 personers telt. Det er nok mere beregnet til én voksen og et lille barn. Pladsen var trang, men det vidste vi godt. Vi brugte så hængekøjen til alt vores udstyr.

Klokken ca. 06.30 vågnede vi og gik langsomt i gang med at lave morgenmad: pølser, bacon og æg, som altid. Herefter pakkede vi langsomt sammen og kørte imod vores shelter syd for Møns Klint.

Dag 2 Shelterlivet ved Møns Klint:  Shelter ved stranden for enden af Skansevej

Mandemarke Haver primitiv overnatningsplads, Skansevej, Vordingborg Kommune, Region Sjælland, Danmark

Mandemarke Haver primitiv overnatningsplads, Skansevej, Vordingborg Kommune, Region Sjælland, Danmark

Efter et lille stop i den lokale Dagli’Brugsen kom vi frem til vores shelterplads. Da vi kom frem, mødte vi to mænd og deres hund, som havde overnattet i det ene shelter. Deres hund gøede en del, og uden at sige for meget, så var de to ikke de bedste til at rydde op efter sig selv, hvilket vi senere skulle opleve..

Vi valgte at gå en tur og kigge lidt på området. Da vi kom tilbage, var de to mænd væk, og her gik det hurtigt op for os, at de to sheltere var meget populære. Vi fandt øldåser, køkkenudstyr, toiletpapir og andre ting, som folk havde efterladt. Vi fjernede en del af det, men det er godt nok ærgerligt, at nogle mennesker kan være så ligeglade.

Udfordsker området omkring shelterpladsen.

Området og shelterne er fuldstændig fantastiske, men nogle af de mennesker, der havde besøgt stedet, havde set meget højt på de mange skilte, der forklarede reglerne dernede. For det første lå der rigtig meget brugt toiletpapir i området, på trods af at der er et muldtoilet. Mange friske træer var blevet hugget i stykker, og der var rigtig mange steder, hvor der var blevet lavet bål, selvom det kun er lovligt at tænde bål på de dertil oprettede bålpladser.

Omkring shelterne lå der mange øldåser, og stedet bar præg af at være meget velbesøgt. Lidt længere nede af stranden mødte vi fire mænd, som var i gang med at pakke deres lejr sammen (hvilket også er imod reglerne at lave lejr på stranden). Efter de var gået, måtte jeg slukke deres bål, som de havde efterladt med gløder i. Det træ, de havde brugt, kunne jeg hurtigt konstatere var fra et helt friskt træ, de havde savet ned.

Det er mig en gåde, at nogle mennesker opfører sig sådan. Imens vi var der, mødte vi både børn og hunde, som løb rundt i området, og som kunne være kommet meget galt afsted, hvis de havde mødt de fire mænd og deres rødglødende bål.

Denne lidt skæve start skulle ikke ødelægge vores eventyr, så vi pakkede hurtigt ud, og denne nat skulle foregå i shelter. Efter vi havde taget lidt billeder, gik vi i gang med en sen frokost, som bestod af tørmad. Tørmad kan man købe i stort set samtlige friluftsbutikker, men vi havde fundet nogle forskellige pastaretter i et supermarked. Det smagte egentlig fint nok og gik hurtigt at lave, så det var super fint.

Stjerner og en helt unik naturoplevelse.

Til aften fik vi gang i Trangiaen igen, og denne gang stod den på pølser og brød. Herefter gik aftenen med at vente på stjernerne på himlen. Grunden til, at vi havde rykket hele turen, var, at netop denne nat ville blive stjerneklar.

Og bum, med ét ændrede himlen sig, og stjernerne kom væltende frem. Vi sad rundt om bålet med vores kameraudstyr og bare ventede. Det var en super hyggelig aften, på trods af vores lille skæve oplevelse med, hvor ligeglade nogle mennesker åbenbart kan være. Denne aften blev vores forventninger virkelig infriet da som tidligere skrevet formålet med vores tur var naturoplevelser og overnatning under åben himmel på Møn. Vi gik i seng omkring klokken 02.30.

Morgenstemning, solopgang og stilhed på Møn .

Jeg vågner altid tidligt, og det gjorde jeg også denne dag. Jeg skyndte mig at pakke mit kamera og gik en lille tur på ca. 6 km. Jeg fik taget lidt billeder fra en helt magisk morgen. At vågne ved lyden af vandet, der stille og roligt vågner, og en solopgang, der allerede var i fuld gang, er altid fantastisk.

Da jeg kom tilbage til lejren, lå Michael stadig og sov, men fordi jeg til tider er lidt klodset og tabte et låg til min Trangia kedel, fik jeg vækket ham.

Vi valgte at pakke sammen efter, at Michael lige skulle en tur i vandet. Jeg venter lidt med det – det er jo pivkoldt vand, men Michael ville i. Efter Michaels badetur hoppede vi i bilen og kørte hjem.

Plakater fra eventyret til Møn

Måske ryger disse på webshoppen som plakater.

Klik på knappen for at se plakater fra Møns Klint lige her (flere er på vej)

Næste tur er så småt i gang med at blive planlagt. Hvor den skal gå hen, er ikke helt sikkert endnu, men afsted skal jeg. Jeg ser frem til flere naturoplevelser og overnatning under åben himmel på Møn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Naturoplevelser og overnatning under åben himmel på MønNaturoplevelser og overnatning på Møn: telt, hængekøje og shelter

På min seneste tur til Møn var hovedformålet at nyde naturoplevelser og overnatning under åben himmel. Møn er kendt for sin storslåede natur, især området omkring Møns Klint, og det var her, jeg og min ven Michael planlagde vores to-dages eventyr.

Denne gang skulle jeg ikke alene afsted. På denne tur fik jeg følgeskab af min gode ven Michael, som for første gang skulle med ud på et lille eventyr. Michael går aldrig ned på udstyr, så da han et par dage før vi skulle afsted stolt troppede op hjemme hos mig med sin nye Fjällräven Kajka taske, var jeg lige ved at aflyse turen. Den taske vil jeg rigtig gerne have, men 3000 kroner for en taske er også mange penge.

Michael vidste godt, at det var en taske, jeg havde snakket om, hvilket gjorde mit misundelige fjæs lidt mere underholdende for ham. Oprindeligt skulle vi have været afsted fra søndag til tirsdag, men da hele formålet med turen var fotografering samt overnatning i det fri under åben himmel, og ikke så meget vandre rundt, måtte vi rykke turen en dag frem på grund af vejret.

130 kilometer væk hjemmefra

Der er ca. 130 km til Møn fra min hjemmeadresse. På vej ned til Møn tankede vi op i den lokale Fakta, Netto og Rema. Grunden til dette var, at vi havde bestemt, at vi skulle have gullash, og vi skulle åbenbart besøge tre butikker før vi havde det, vi skulle bruge. Da denne tur ikke var planlagt som en vandretur, havde vi mulighed for ekstra meget bagage, “og det havde vi”. Jeg havde planlagt turen, så første sted vi slog lejr var ved Liselund på Møn. Her ligger en utrolig hyggelig lille lejrplads med plads til fire små telte, og andet stop var ved shelterpladsen for enden af Skansevej ved Mandemarke.

Begge steder ligger fuldstændigt fantastisk, og muligheden for at parkere bilen tæt på gør stederne endnu mere egnet til vores tur, da jeg må erkende, at det var lidt mere gourmet end overlevelse.

Første dag: Liselund og teltpladsen ved skriversøen (Krageskoven)

Skriversøen, Vordingborg Kommune, Region Sjælland, Danmark

Møn og Møns Klint er ikke ukendt territorium for mig efterhånden, men Liselund havde jeg aldrig besøgt før, og hold da op, hvor var der flot. Der blev jeg godt nok overrasket. Da vi kom frem, fandt vi hurtigt ud af, at vi ikke behøvede at parkere på parkeringspladsen ved Liselund. Vi fandt hurtigt en parkeringsplads endnu tættere på vores udsete lejrplads.

Da vi kom frem, gik vi i gang med at sætte telt og hængekøje op. Da den del er rimelig ny, tog det lidt tid. Især hængekøjen brugte jeg faktisk en del tid på. Imens jeg nørdede med at sætte hængekøjen op, gik Michael i gang med at samle brænde.

Efter lidt tid, hev jeg mit Trangia frem, og nu var tiden kommet til “gullash”. Alting tager bare længere tid, hvilket jeg godt kan lide, når jeg er på tur. Jeg elsker at nørde og fordybe mig i de forskellige ting, jeg gør, og tit har man ikke tiden, men når jeg er på tur, har jeg ikke andet end tid. Så der blev virkelig kælet for denne gullash.

Imens maden stod og hyggede sig, havde jeg lidt tid til at rode med mit kameragrej og tage lidt billeder. Det blev ikke til så mange billeder, men her er lidt fra lejren:

Vi fik besøg af et yngre par, som slog et telt op. De kom fra København og ville rigtig gerne opleve “dark sky” på Møn. Desværre blev de skuffede denne aften, da jeg havde luret vejrudsigten, og der var alt for mange skyer til, at himlen virkelig blev et stjernehav.

Klokken ca. 01.30 var det godnat. Vi havde valgt at sove i telt denne nat. Jeg har købt en Gran Canyon Cadova 1-2 personers telt. Det er nok mere beregnet til én voksen og et lille barn. Pladsen var trang, men det vidste vi godt. Vi brugte så hængekøjen til alt vores udstyr.

Klokken ca. 06.30 vågnede vi og gik langsomt i gang med at lave morgenmad: pølser, bacon og æg, som altid. Herefter pakkede vi langsomt sammen og kørte imod vores shelter syd for Møns Klint.

Dag 2 Shelterlivet ved Møns Klint:  Shelter ved stranden for enden af Skansevej

Mandemarke Haver primitiv overnatningsplads, Skansevej, Vordingborg Kommune, Region Sjælland, Danmark

Mandemarke Haver primitiv overnatningsplads, Skansevej, Vordingborg Kommune, Region Sjælland, Danmark

Efter et lille stop i den lokale Dagli’Brugsen kom vi frem til vores shelterplads. Da vi kom frem, mødte vi to mænd og deres hund, som havde overnattet i det ene shelter. Deres hund gøede en del, og uden at sige for meget, så var de to ikke de bedste til at rydde op efter sig selv, hvilket vi senere skulle opleve..

Vi valgte at gå en tur og kigge lidt på området. Da vi kom tilbage, var de to mænd væk, og her gik det hurtigt op for os, at de to sheltere var meget populære. Vi fandt øldåser, køkkenudstyr, toiletpapir og andre ting, som folk havde efterladt. Vi fjernede en del af det, men det er godt nok ærgerligt, at nogle mennesker kan være så ligeglade.

Udfordsker området omkring shelterpladsen.

Området og shelterne er fuldstændig fantastiske, men nogle af de mennesker, der havde besøgt stedet, havde set meget højt på de mange skilte, der forklarede reglerne dernede. For det første lå der rigtig meget brugt toiletpapir i området, på trods af at der er et muldtoilet. Mange friske træer var blevet hugget i stykker, og der var rigtig mange steder, hvor der var blevet lavet bål, selvom det kun er lovligt at tænde bål på de dertil oprettede bålpladser.

Omkring shelterne lå der mange øldåser, og stedet bar præg af at være meget velbesøgt. Lidt længere nede af stranden mødte vi fire mænd, som var i gang med at pakke deres lejr sammen (hvilket også er imod reglerne at lave lejr på stranden). Efter de var gået, måtte jeg slukke deres bål, som de havde efterladt med gløder i. Det træ, de havde brugt, kunne jeg hurtigt konstatere var fra et helt friskt træ, de havde savet ned.

Det er mig en gåde, at nogle mennesker opfører sig sådan. Imens vi var der, mødte vi både børn og hunde, som løb rundt i området, og som kunne være kommet meget galt afsted, hvis de havde mødt de fire mænd og deres rødglødende bål.

Denne lidt skæve start skulle ikke ødelægge vores eventyr, så vi pakkede hurtigt ud, og denne nat skulle foregå i shelter. Efter vi havde taget lidt billeder, gik vi i gang med en sen frokost, som bestod af tørmad. Tørmad kan man købe i stort set samtlige friluftsbutikker, men vi havde fundet nogle forskellige pastaretter i et supermarked. Det smagte egentlig fint nok og gik hurtigt at lave, så det var super fint.

Stjerner og en helt unik naturoplevelse.

Til aften fik vi gang i Trangiaen igen, og denne gang stod den på pølser og brød. Herefter gik aftenen med at vente på stjernerne på himlen. Grunden til, at vi havde rykket hele turen, var, at netop denne nat ville blive stjerneklar.

Og bum, med ét ændrede himlen sig, og stjernerne kom væltende frem. Vi sad rundt om bålet med vores kameraudstyr og bare ventede. Det var en super hyggelig aften, på trods af vores lille skæve oplevelse med, hvor ligeglade nogle mennesker åbenbart kan være. Denne aften blev vores forventninger virkelig infriet da som tidligere skrevet formålet med vores tur var naturoplevelser og overnatning under åben himmel på Møn. Vi gik i seng omkring klokken 02.30.

Morgenstemning, solopgang og stilhed på Møn .

Jeg vågner altid tidligt, og det gjorde jeg også denne dag. Jeg skyndte mig at pakke mit kamera og gik en lille tur på ca. 6 km. Jeg fik taget lidt billeder fra en helt magisk morgen. At vågne ved lyden af vandet, der stille og roligt vågner, og en solopgang, der allerede var i fuld gang, er altid fantastisk.

Da jeg kom tilbage til lejren, lå Michael stadig og sov, men fordi jeg til tider er lidt klodset og tabte et låg til min Trangia kedel, fik jeg vækket ham.

Vi valgte at pakke sammen efter, at Michael lige skulle en tur i vandet. Jeg venter lidt med det – det er jo pivkoldt vand, men Michael ville i. Efter Michaels badetur hoppede vi i bilen og kørte hjem.

Plakater fra eventyret til Møn

Måske ryger disse på webshoppen som plakater.

Klik på knappen for at se plakater fra Møns Klint lige her (flere er på vej)

Næste tur er så småt i gang med at blive planlagt. Hvor den skal gå hen, er ikke helt sikkert endnu, men afsted skal jeg. Jeg ser frem til flere naturoplevelser og overnatning under åben himmel på Møn.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *