Skip to main content

Sheltertur i Gribskov

Sheltertur i Gribskov


Endelig skifter vejret.

Så er sommerferien forbi og vejret er så småt i gang med at ændre sig til det for mig ideelle vejr når jeg skal ud med alt for meget udstyr, og sove i naturen. Generelt er sommeren i Danmark meget kedelig når det kommer til landskabsfotografering for mig, jeg er langt mere til det ustadige, dramatiske og uventet.

Denne her gang gik turen til Gribskov, vi startede ud i den lille by Bendstrup, hvor vi foran os havde en lille tur på ca. 10-12 km, vejret var fint lidt overskyet og temperaturen var perfekt. Det første stykke vi gik var på en lille landevej, imens resten af ruten gik igennem skovene, hvor det meste af turen foregik på grusstier.

Vi landede ved vores planlagte destination, ca klokken 19.00 lige før solen begyndte at gå ned, planen var egentlig at sove i hængekøje men da DMI ikke rigtig kunne bestemme sig med deres vejrudsigter valgte vi den sikre løsning nemlig shelter.

Aborren og fantastikse shelter muligheder

I Gribskov er der masser af muligheder når det kommer til overnatning i shelter, der findes en del mindre sheltere, som er forholdshvis nye, og alle har en helt unik beliggenhed, vi valgte et shelter som lå lidt tilbage trukket fra Esrum sø, det blæste en smule og vandet har det med at larme lidt, så derfor valgte vi et shelter som var trukket lidt tilbage dog stadig med en fin udsigt ned imod søen.

Søstien, Hillerød Kommune, Region Hovedstaden, 3480, Danmark

Går aldrig ned på hygge.

Jeg har været i Gribskov en del gange, og jeg vidste at lidt nord fra Graverhus lejrplads lå en vandpost så denne her gang havde vi ikke så meget vand med til at starte med, da vi ville hente på vejen, derimod var tasken fyldt op med en håndfuld øl og et par sodavand i stedet.

Vi fik skaffet lidt brænde som der var en del af i skoven, samt hentet lidt vand, og nu var det så tid til aftensmaden.

Jimmie var aftenens kok, der blev lavet med på både Trangia med gas, samt en lille billig brænder fra Thansen og dertil indkøbt kogesæt ligeledes fra Thansen, og endnu en gang blev jeg overrasket over hvor funktionelt og godt de efterhånden billige alternative til mit lidt klodset Trangia sæt fungerede.

Jimmies menu stod på en mascapone, pasta ret, med hjemmebragt persille på toppen.

Jimmie havde inviteret hans kammerat Claus til middag og imens vi var i gang i “køkkenet” dukkede Claus op som havde medbragt et par flasker hvidvin, da menuen jo stod på pasta.

Vi brugte resten af aftenen foran bålet, og krøb langsomt til køjs omkring midnat.

Skal altid tisse om natten.

Som altid skal jeg tisse når det er allermest bøvlet så en times tid efter vi havde lagt os måtte jeg viklet mig ud af min sovepose da jeg ikke kunne holde mig mere, efter jeg havde lagt mig igen gik der ikke lang tid før Jimmie skulle tisse, sådan skald et åbenbart bare være når man er afsted.

Jeg havde medbragt mit ny erhvervet liggeunderlag fra Klymit, nemlig deres insulated hammock V underlag som er et isoleret underlag til hængekøjer, og jeg må indrømme at det fungere fantastisk dog er jeg bare en tosse til at sove i shelter, jeg vender og drejer mig både på maven, siden og ryggen, og jeg havde en rimelig urolig nat, men fik da sovet læidt.

Næste morgen.

Jeg vågnede ca. klokken 06.00 efter at have ligget ned var det på tide at komme ud af hængekøjen Jimmis sov stadig utroligt nok da det var begyndt at regne hvilket larmede en del.

Efter lidt tid vågnede Jimmie og det var på tide at lave morgenmad, som altid stod den på æg, bacon og pølser, jeg havde medbragt et Happy stove, som fungere fantastisk til at koge vand på, men på grund af regnen havde vi ikke lige taget højde for tørt brænde hvilket vi nok burde havde haft gjort så resten af morgen maden blev lavet på gas i stedet for.

Klokken ca 11 gik turen hjemad vi valgte en anden tur igennem Gribskov inden vi ankom til bilen ved Bendstrup vognkoloni, alt i alt fik vi gået ca 30 km, og fik en del oplevelser og erfaring med hjem i baggagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Endelig skifter vejret.

Så er sommerferien forbi og vejret er så småt i gang med at ændre sig til det for mig ideelle vejr når jeg skal ud med alt for meget udstyr, og sove i naturen. Generelt er sommeren i Danmark meget kedelig når det kommer til landskabsfotografering for mig, jeg er langt mere til det ustadige, dramatiske og uventet.

Denne her gang gik turen til Gribskov, vi startede ud i den lille by Bendstrup, hvor vi foran os havde en lille tur på ca. 10-12 km, vejret var fint lidt overskyet og temperaturen var perfekt. Det første stykke vi gik var på en lille landevej, imens resten af ruten gik igennem skovene, hvor det meste af turen foregik på grusstier.

Vi landede ved vores planlagte destination, ca klokken 19.00 lige før solen begyndte at gå ned, planen var egentlig at sove i hængekøje men da DMI ikke rigtig kunne bestemme sig med deres vejrudsigter valgte vi den sikre løsning nemlig shelter.

Aborren og fantastikse shelter muligheder

I Gribskov er der masser af muligheder når det kommer til overnatning i shelter, der findes en del mindre sheltere, som er forholdshvis nye, og alle har en helt unik beliggenhed, vi valgte et shelter som lå lidt tilbage trukket fra Esrum sø, det blæste en smule og vandet har det med at larme lidt, så derfor valgte vi et shelter som var trukket lidt tilbage dog stadig med en fin udsigt ned imod søen.

Søstien, Hillerød Kommune, Region Hovedstaden, 3480, Danmark

Går aldrig ned på hygge.

Jeg har været i Gribskov en del gange, og jeg vidste at lidt nord fra Graverhus lejrplads lå en vandpost så denne her gang havde vi ikke så meget vand med til at starte med, da vi ville hente på vejen, derimod var tasken fyldt op med en håndfuld øl og et par sodavand i stedet.

Vi fik skaffet lidt brænde som der var en del af i skoven, samt hentet lidt vand, og nu var det så tid til aftensmaden.

Jimmie var aftenens kok, der blev lavet med på både Trangia med gas, samt en lille billig brænder fra Thansen og dertil indkøbt kogesæt ligeledes fra Thansen, og endnu en gang blev jeg overrasket over hvor funktionelt og godt de efterhånden billige alternative til mit lidt klodset Trangia sæt fungerede.

Jimmies menu stod på en mascapone, pasta ret, med hjemmebragt persille på toppen.

Jimmie havde inviteret hans kammerat Claus til middag og imens vi var i gang i “køkkenet” dukkede Claus op som havde medbragt et par flasker hvidvin, da menuen jo stod på pasta.

Vi brugte resten af aftenen foran bålet, og krøb langsomt til køjs omkring midnat.

Skal altid tisse om natten.

Som altid skal jeg tisse når det er allermest bøvlet så en times tid efter vi havde lagt os måtte jeg viklet mig ud af min sovepose da jeg ikke kunne holde mig mere, efter jeg havde lagt mig igen gik der ikke lang tid før Jimmie skulle tisse, sådan skald et åbenbart bare være når man er afsted.

Jeg havde medbragt mit ny erhvervet liggeunderlag fra Klymit, nemlig deres insulated hammock V underlag som er et isoleret underlag til hængekøjer, og jeg må indrømme at det fungere fantastisk dog er jeg bare en tosse til at sove i shelter, jeg vender og drejer mig både på maven, siden og ryggen, og jeg havde en rimelig urolig nat, men fik da sovet læidt.

Næste morgen.

Jeg vågnede ca. klokken 06.00 efter at have ligget ned var det på tide at komme ud af hængekøjen Jimmis sov stadig utroligt nok da det var begyndt at regne hvilket larmede en del.

Efter lidt tid vågnede Jimmie og det var på tide at lave morgenmad, som altid stod den på æg, bacon og pølser, jeg havde medbragt et Happy stove, som fungere fantastisk til at koge vand på, men på grund af regnen havde vi ikke lige taget højde for tørt brænde hvilket vi nok burde havde haft gjort så resten af morgen maden blev lavet på gas i stedet for.

Klokken ca 11 gik turen hjemad vi valgte en anden tur igennem Gribskov inden vi ankom til bilen ved Bendstrup vognkoloni, alt i alt fik vi gået ca 30 km, og fik en del oplevelser og erfaring med hjem i baggagen.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *