Skip to main content

Skal du have dit kamera udstyr med på familieferien med børn.Alt hvad jeg skriver her er baseret på egen erfaringer.

Kort sagt ja eller måske njaaaa jeg ved ikke hvad du skal men jeg kan fortælle hvad jeg gør, og jeg medbringer minimalt af udstyr, dette er der flere grunde til.

For det første så bliver jeg aldrig tilfreds med mine natur og landskabs billeder, og især ikke når jeg er sammen med familien, nogle gange bruger jeg kort tid på mine billeder og andre gange skal jeg arbejde langt mere. Når man taler om landskabs fotografering, så er forberedelse og planlægning en meget stor del af hele processen, og jeg har simpelthen ikke tiden til det når jeg er på ferie med familien, selvfølgelig kan man være heldig men jeg har en meget abstrakt og anderledes tilgang til fotografering især når det kommer til landskaber, her er det mig der styre alt jeg har en kreativ frihed og det er mig der laver billedet som jeg ser og oplever det.

Jeg har haft en del “heldige” skud som de fleste ikke kan se jeg kun har brugt 5 minutter på, for mig kan et billede ikke stå alene, historien og processen bag er  langt vigtigere for mig, hvad var tankerne bag, hvad vil man som fotograf gerne fortælle og eller vise og sidst men ikke mindst betyder billedet noget for fotografen.

Kan et billede ikke være spot on uden en historie.
Jo det kan det sagtens men jeg oplever bare tit at det hurtigt bliver uinteressant og kedeligt, det er langt mere mindeværdigt og betydningsfuldt for mig hvis jeg igen kender historien bag, jeg vil væde med at de billeder som du sidder og kigger på eller som du kan huske ikke er de tekniske og flotte billeder derimod er det dem der fortæller eller rykker noget i dig, det kunne være et billede af dit barns første skridt, taget med et gammel point and shoot kamera, farverne er helt i skoven og billedet er lidt sløret men det er dette billede du husker.

Da jeg havde mit fotostudie og uden at prale havde jeg rigtig mange kunder og glade familier forbi, dette havde jeg ikke fordi jeg var den bedste til at forevige familier jeg tror det var fordi jeg gik langt mere op i selve oplevelsen fremfor de endelige billeder.

Det er det samme når jeg er ude og tage mine naturbilleder, oplevelsen er den der betyder noget, og her kan billederne minde mig om præcis den oplevelse, og nej det behøver ikke altid kun være gode oplevelser, her snakker jeg alle oplevelser.

Opskriften på det gode landskabsbillede for mig?
Forberedelse, forberedelse og tid, og når jeg er sammen med min familie så kan jeg ikke bruge 1-2 dage på at forberede mig samt bruge en halvdag på at tage nogle billeder, jeg ville hele tiden føle jeg har en bagkant ikke fordi familien står og råber i baggrunden men fordi det simpelhen føles forkert for mig at bruge den tid, så vil jeg hellere bruge min tid i at blive solbrændt, opløst af klor med min mindste datter, tømme mit dankort sammen med min mellemste og blive solbrændt sammen med den ældste.

Jeg har prøvet at tage mindre fototure når jeg er på ferie med familien, og nogle gange har jeg også fået nogle ganske fine billeder med hjem, men for mig vil jeg hele tiden have i mit hoved, tænk hvor meget bedre billederne ville ende op hvis jeg havde brugt længere tid ?

Som sagt jeg har minimalt af udstyr med og mange af mine billeder fra mine ferier er skudt på min mobil telefon, jeg filmer faktisk også en del med min mobil telefon når vi er afsted på ferie. I år havde jeg et kamera, et objektiv og lidt filtre med og suprise jeg brugte kun mit kamera og et objektiv ikke engang mine filtre brugte jeg.

Jeg har en meget forstående familie og jeg kunne sagtens tage en “ego” foto tur når vi er afsted på ferie, og nogle gange gør jeg det også men tit havner jeg et eller andet hyggeligt sted med en kop kaffe og meget få billeder,

Hvad skal du bruge billederne til fra familie ferien ?
Mobiltelefonen er kommet for at blive, kvaliteten bliver bedre og bedre, jeg har en god ven som har en fotobutik her tilbyder han også print og det er helt vildt hvor mange bestillinger han har helt op til A3 størrelse hvor billederne er taget på en mobil telefon.

Argumenterne for hvorfor du skal have alt dit dyre udstyr bliver år for år svære at komme op med, jeg tror efterhånden det mest brugte argument er at din mobil telefon når det kommer til print er langt dårligere en hvis du printer et billede taget med dit dyre udstyr ? Lad mig spørge igen skal du printe dine feriebilleder over A4 størrelse ? JA ok det kan da være at du gerne vil printe nogle af billederne i en fotobog eller på andre fysiske ting og her kan mobiltelefonen sagtens være med.

Her et lille miks fra vores sidste familieferie, nogle taget med mobil telefon og andre med mit pro kameraudstyr.

Så brug nu tiden sammen med din familie på din ferie, og tænk en masse kreative tanker istedet for, og brug så de tanker effektiv når du kommer hjem fra ferien og planlæg din næste fototur, hvor det er helt ok at slæbe alt udstyr med og hvor du kan fordybde dig og fortælle din historie med dine billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skal du have dit kamera udstyr med på familieferien med børn.Alt hvad jeg skriver her er baseret på egen erfaringer.

Kort sagt ja eller måske njaaaa jeg ved ikke hvad du skal men jeg kan fortælle hvad jeg gør, og jeg medbringer minimalt af udstyr, dette er der flere grunde til.

For det første så bliver jeg aldrig tilfreds med mine natur og landskabs billeder, og især ikke når jeg er sammen med familien, nogle gange bruger jeg kort tid på mine billeder og andre gange skal jeg arbejde langt mere. Når man taler om landskabs fotografering, så er forberedelse og planlægning en meget stor del af hele processen, og jeg har simpelthen ikke tiden til det når jeg er på ferie med familien, selvfølgelig kan man være heldig men jeg har en meget abstrakt og anderledes tilgang til fotografering især når det kommer til landskaber, her er det mig der styre alt jeg har en kreativ frihed og det er mig der laver billedet som jeg ser og oplever det.

Jeg har haft en del “heldige” skud som de fleste ikke kan se jeg kun har brugt 5 minutter på, for mig kan et billede ikke stå alene, historien og processen bag er  langt vigtigere for mig, hvad var tankerne bag, hvad vil man som fotograf gerne fortælle og eller vise og sidst men ikke mindst betyder billedet noget for fotografen.

Kan et billede ikke være spot on uden en historie.
Jo det kan det sagtens men jeg oplever bare tit at det hurtigt bliver uinteressant og kedeligt, det er langt mere mindeværdigt og betydningsfuldt for mig hvis jeg igen kender historien bag, jeg vil væde med at de billeder som du sidder og kigger på eller som du kan huske ikke er de tekniske og flotte billeder derimod er det dem der fortæller eller rykker noget i dig, det kunne være et billede af dit barns første skridt, taget med et gammel point and shoot kamera, farverne er helt i skoven og billedet er lidt sløret men det er dette billede du husker.

Da jeg havde mit fotostudie og uden at prale havde jeg rigtig mange kunder og glade familier forbi, dette havde jeg ikke fordi jeg var den bedste til at forevige familier jeg tror det var fordi jeg gik langt mere op i selve oplevelsen fremfor de endelige billeder.

Det er det samme når jeg er ude og tage mine naturbilleder, oplevelsen er den der betyder noget, og her kan billederne minde mig om præcis den oplevelse, og nej det behøver ikke altid kun være gode oplevelser, her snakker jeg alle oplevelser.

Opskriften på det gode landskabsbillede for mig?
Forberedelse, forberedelse og tid, og når jeg er sammen med min familie så kan jeg ikke bruge 1-2 dage på at forberede mig samt bruge en halvdag på at tage nogle billeder, jeg ville hele tiden føle jeg har en bagkant ikke fordi familien står og råber i baggrunden men fordi det simpelhen føles forkert for mig at bruge den tid, så vil jeg hellere bruge min tid i at blive solbrændt, opløst af klor med min mindste datter, tømme mit dankort sammen med min mellemste og blive solbrændt sammen med den ældste.

Jeg har prøvet at tage mindre fototure når jeg er på ferie med familien, og nogle gange har jeg også fået nogle ganske fine billeder med hjem, men for mig vil jeg hele tiden have i mit hoved, tænk hvor meget bedre billederne ville ende op hvis jeg havde brugt længere tid ?

Som sagt jeg har minimalt af udstyr med og mange af mine billeder fra mine ferier er skudt på min mobil telefon, jeg filmer faktisk også en del med min mobil telefon når vi er afsted på ferie. I år havde jeg et kamera, et objektiv og lidt filtre med og suprise jeg brugte kun mit kamera og et objektiv ikke engang mine filtre brugte jeg.

Jeg har en meget forstående familie og jeg kunne sagtens tage en “ego” foto tur når vi er afsted på ferie, og nogle gange gør jeg det også men tit havner jeg et eller andet hyggeligt sted med en kop kaffe og meget få billeder,

Hvad skal du bruge billederne til fra familie ferien ?
Mobiltelefonen er kommet for at blive, kvaliteten bliver bedre og bedre, jeg har en god ven som har en fotobutik her tilbyder han også print og det er helt vildt hvor mange bestillinger han har helt op til A3 størrelse hvor billederne er taget på en mobil telefon.

Argumenterne for hvorfor du skal have alt dit dyre udstyr bliver år for år svære at komme op med, jeg tror efterhånden det mest brugte argument er at din mobil telefon når det kommer til print er langt dårligere en hvis du printer et billede taget med dit dyre udstyr ? Lad mig spørge igen skal du printe dine feriebilleder over A4 størrelse ? JA ok det kan da være at du gerne vil printe nogle af billederne i en fotobog eller på andre fysiske ting og her kan mobiltelefonen sagtens være med.

Her et lille miks fra vores sidste familieferie, nogle taget med mobil telefon og andre med mit pro kameraudstyr.

Så brug nu tiden sammen med din familie på din ferie, og tænk en masse kreative tanker istedet for, og brug så de tanker effektiv når du kommer hjem fra ferien og planlæg din næste fototur, hvor det er helt ok at slæbe alt udstyr med og hvor du kan fordybde dig og fortælle din historie med dine billeder.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *