Skip to main content

Skal du ud og købe nyt foto udstyr ?Hop ikke med på vognen !!!

Jeg modtager rigtig mange spørgsmål angående fotoudstyr rigtig mange har den opfattelse at desto større, nyere og dyre fotoudstyr man har desto bedre billeder kan man lave.

Lad mig slå en ting helt fast dette er fuldstændig forkert.

Det vigtigste omkring det udstyr du bruger er at du kender det, om det har koster 2000 kroner eller 50000 kroner spiller absolut ingen rolle, dette gælder også selvom andre gerne vil have dig til at tro på noget andet.

Jeg har haft GAS !
GAS = Gear Acquisition Syndrome – kort oversat til dansk køber du også meget mere udstyr en du bruger og har brug for?

For et par år siden faldt femøren for mig, en aften hvor jeg sad og skulle rengøre mit udstyr, jeg havde 5 kameraer, en taske fyldt op med objektiver , dertil havde jeg 7 speedlights, modifiers, filtre flere af de samme slags, 3 stativer, 2 fjernudløsere og 2 monopods, jeg aldrig brugte, jeg tænkte hvad filan har jeg gang i ?

For det første havde jeg udstyr for rigtig mange penge, og for det andet så var der meget af mit udstyr jeg kun havde brugt maks. 3 gange. Jeg kom frem til at jeg havde alt for meget udstyr, på en eller anden finurlige måde var det også med til at hæmme mig, da jeg ikke udforskede mit udstyr nok, og jeg kom i aldrig rigtigt dybden med det udstyr jeg havde.

I dag bruger jeg kun primes / fast objektiv
Primes er for mig det rigtige valg, jeg elsker den enkelte tilgang til det at fotografere, med primes skal jeg ikke bekymre mig om det ene og det andet, jeg skal bare skyde løs, udfordringen og det fede ved primes er at man selv fysisk skal kæmpe lidt mere for sin komposition, for eksempel er der ikke noget der hedder zoom der har du kun dig selv og dine fødder, og jeg elsker det.

I dag skal jeg tænke meget mere når jeg tager mine billeder, jeg skal hele tiden overveje, hvilket objektiv jeg skal bruge, jeg skal tænke over vinkler og til tider skal jeg ned på maven, tæt på, op i et træ osv… hvilket har gjort at jeg udfordre mig selv mere, men det vigtigste – der opstår lige pludselig en historie jeg selv er en del af hvilket gør hele oplevelsen mere spændende og mindeværdig for mig.

“at være god handler ikke om udstyr, men hvor godt du kender dit udstyr”

Hvad gjorde jeg ?
Jeg valgte at sadle om, jeg solgte stort set alt mit udstyr.
Jeg endte op med et meget minimalt setup, som er fuldstændigt tilpasset min stil og hvad jeg godt kan lide at tage billeder med.

Konklusionen på hvilket udstyr du skal vælge må være ?
Vælg de kameraer der ligger bedst i hånden, vælg det objektiv du har råd til og øv dig øv dig og til sidst øv dig lidt mere, når du kender dit kamera til fulde skal du begynde at tænke over begrænsninger og muligheder ikke før !

Rigtig mange sidder på nettet og læser test omhandlende fotoudstyr og basere udelukkende deres nye investering på baggrund af dette, det er det dummeste man kan gøre, tag nu ned forbi din lokale Fotobutik her kan du låne det fotoudstyr du påtænker at købe og test det af på denne måde, bliver du meget klogere og jeg kan garantere dig for du kommer til at spare mange penge i længden.

Mød eventuelt op på mange af de foto-meetups der bliver afholdt i hele landet disse bliver tit annonceret på Facebook, en anden ting du kan gøre er at melde dig ind i en fotoklub som nok er det bedste du kan gøre, du har rigtig mange muligheder det er bare med at komme i gang.

Konklusion
(spurgte og svarede mig selv)

Hvad kan jeg godt lide at tage billeder af ?
Portræt fotografering & landskaber

Hvad kræver det af udstyr ?
2 objektiver

Hvilken brændevidde bruger jeg mest ?
24 mm & 85 mm omregnet til fullframe

Mit udstyr idag.
(listen tæller ikke mine filtre, stativer, baggrunde og ekstra tilbehør)

  • Kamerahuse: 2 stk Fujifilm X-T3
  • Objektiver: Fujinon 16mm f1.4 / 56 mm F1,2
  • Flash/lys: Godox ad 200 / Youngno YN- 360 LED
  • Ekstra: Tasker tilpasset lejligheden, samt backup udstyr
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skal du ud og købe nyt foto udstyr ?Hop ikke med på vognen !!!

Jeg modtager rigtig mange spørgsmål angående fotoudstyr rigtig mange har den opfattelse at desto større, nyere og dyre fotoudstyr man har desto bedre billeder kan man lave.

Lad mig slå en ting helt fast dette er fuldstændig forkert.

Det vigtigste omkring det udstyr du bruger er at du kender det, om det har koster 2000 kroner eller 50000 kroner spiller absolut ingen rolle, dette gælder også selvom andre gerne vil have dig til at tro på noget andet.

Jeg har haft GAS !
GAS = Gear Acquisition Syndrome – kort oversat til dansk køber du også meget mere udstyr en du bruger og har brug for?

For et par år siden faldt femøren for mig, en aften hvor jeg sad og skulle rengøre mit udstyr, jeg havde 5 kameraer, en taske fyldt op med objektiver , dertil havde jeg 7 speedlights, modifiers, filtre flere af de samme slags, 3 stativer, 2 fjernudløsere og 2 monopods, jeg aldrig brugte, jeg tænkte hvad filan har jeg gang i ?

For det første havde jeg udstyr for rigtig mange penge, og for det andet så var der meget af mit udstyr jeg kun havde brugt maks. 3 gange. Jeg kom frem til at jeg havde alt for meget udstyr, på en eller anden finurlige måde var det også med til at hæmme mig, da jeg ikke udforskede mit udstyr nok, og jeg kom i aldrig rigtigt dybden med det udstyr jeg havde.

I dag bruger jeg kun primes / fast objektiv
Primes er for mig det rigtige valg, jeg elsker den enkelte tilgang til det at fotografere, med primes skal jeg ikke bekymre mig om det ene og det andet, jeg skal bare skyde løs, udfordringen og det fede ved primes er at man selv fysisk skal kæmpe lidt mere for sin komposition, for eksempel er der ikke noget der hedder zoom der har du kun dig selv og dine fødder, og jeg elsker det.

I dag skal jeg tænke meget mere når jeg tager mine billeder, jeg skal hele tiden overveje, hvilket objektiv jeg skal bruge, jeg skal tænke over vinkler og til tider skal jeg ned på maven, tæt på, op i et træ osv… hvilket har gjort at jeg udfordre mig selv mere, men det vigtigste – der opstår lige pludselig en historie jeg selv er en del af hvilket gør hele oplevelsen mere spændende og mindeværdig for mig.

“at være god handler ikke om udstyr, men hvor godt du kender dit udstyr”

Hvad gjorde jeg ?
Jeg valgte at sadle om, jeg solgte stort set alt mit udstyr.
Jeg endte op med et meget minimalt setup, som er fuldstændigt tilpasset min stil og hvad jeg godt kan lide at tage billeder med.

Konklusionen på hvilket udstyr du skal vælge må være ?
Vælg de kameraer der ligger bedst i hånden, vælg det objektiv du har råd til og øv dig øv dig og til sidst øv dig lidt mere, når du kender dit kamera til fulde skal du begynde at tænke over begrænsninger og muligheder ikke før !

Rigtig mange sidder på nettet og læser test omhandlende fotoudstyr og basere udelukkende deres nye investering på baggrund af dette, det er det dummeste man kan gøre, tag nu ned forbi din lokale Fotobutik her kan du låne det fotoudstyr du påtænker at købe og test det af på denne måde, bliver du meget klogere og jeg kan garantere dig for du kommer til at spare mange penge i længden.

Mød eventuelt op på mange af de foto-meetups der bliver afholdt i hele landet disse bliver tit annonceret på Facebook, en anden ting du kan gøre er at melde dig ind i en fotoklub som nok er det bedste du kan gøre, du har rigtig mange muligheder det er bare med at komme i gang.

Konklusion
(spurgte og svarede mig selv)

Hvad kan jeg godt lide at tage billeder af ?
Portræt fotografering & landskaber

Hvad kræver det af udstyr ?
2 objektiver

Hvilken brændevidde bruger jeg mest ?
24 mm & 85 mm omregnet til fullframe

Mit udstyr idag.
(listen tæller ikke mine filtre, stativer, baggrunde og ekstra tilbehør)

  • Kamerahuse: 2 stk Fujifilm X-T3
  • Objektiver: Fujinon 16mm f1.4 / 56 mm F1,2
  • Flash/lys: Godox ad 200 / Youngno YN- 360 LED
  • Ekstra: Tasker tilpasset lejligheden, samt backup udstyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *