Skip to main content

Bellevue strandpark

Bellevue strandpark


Lysfyr eller livreddertårn.

Det er anden gang jeg vender tilbage til “Arne Jacobsens´s” Bellevue strand, sidst jeg var der for at fotografere er efterhånden en del år siden, dengang var det også i November måned, forskellen er dog at første gang jeg aflagde det ikoniske sted et besøg, var klokken 01.00 om natten.

Jeg har længe haft Bellevue strandpark og livreddertårnen på min “to go liste” og idag skulle det være, vejret var perfekt, koldt, blæsende og overskyet.

Planen var at tage nogle enkelte billeder, med det der i fagsprog hedder lang lukkertid, for at opnå den lange lukkertid har jeg brugt forskellige filtre, i det her tilfælde har jeg brugt et 10 stops ND filter + pol filter af mærket NiSi

Forberedelse og antal billeder.

Når jeg planlægger mine ture med fotografering og plakater for øjet, er det tit jeg kommer hjem med få billeder, hvorimod en tur til Søderåsen hurtigt for fyldt mine SD kort op, der kan jeg sagtens komme hjem med 3-400 billeder.

På mine fototure, planlægger jeg altid ned til de mindste detaljer, da formålet med mine fototure altid er det fotografiske der bliver prioriteret hvorimod på længere ture er det altid oplevelsen der er det primære, her er det mine sanser der styre antallet af billeder jeg tager, idag kom jeg hjem med 16 billeder.

Det gode billede.

Jeg har sagt og skrevet det efterhånden mange gange, men det gode billede består af langt mere en bare at klikke løs med dit kamera, komposition, lys og forberedelse er det der udgør det for mig, og hvis det virkelig skal sige KAPOWWW, må der gerne følge en historie med, enten omkring hvordan motivet er blevet indfanget, eller om motivet.

Jeg har tit fået fortalt at jeg har en lidt skæv tilgang til det gode billede,  jeg er altid ekstremt kritisk og især med mit eget arbejde, men hvad er egentlig et godt billede?  det er et sprøgsmål og en debat som livligt bliver diskutteret i foto kredse og konklusionen er altid uforløst, et godt  billede handler for mig om følelser, stemning, historie, tilgang, teknik, udtryk, farver samt sindstemning blandt andet,  listen med ord kan fortsætte ud i det uendelige, da mennesker ser og opfatter ting udfra egen virkeligheds sans, som er bygget på blandt andet personle erfaringer og oplevelser, et godt teknisk billede kan for nogle være super imens det for andre er betydningsløst.

Et godt billede er individuel, der er flere ting der spiller ind jeg har skrevet en del om lige netop det emne her.

Manden bag Bellevue strandpark.

Arne Jakobsen kender de fleste, han døde i 1971 og var manden der indførte modernisme i Danmark,  og han var også manden bag Bellevue strandbad tilbage i 1932. Selve parken er tegnet af landskabsarkitekt  C.Th. Sørensen, og alle bygninger og selve strandbadet er tegnet Arne Jacobsen, bygningerne og sekve anlægget er idag fredet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Lysfyr eller livreddertårn.

Det er anden gang jeg vender tilbage til “Arne Jacobsens´s” Bellevue strand, sidst jeg var der for at fotografere er efterhånden en del år siden, dengang var det også i November måned, forskellen er dog at første gang jeg aflagde det ikoniske sted et besøg, var klokken 01.00 om natten.

Jeg har længe haft Bellevue strandpark og livreddertårnen på min “to go liste” og idag skulle det være, vejret var perfekt, koldt, blæsende og overskyet.

Planen var at tage nogle enkelte billeder, med det der i fagsprog hedder lang lukkertid, for at opnå den lange lukkertid har jeg brugt forskellige filtre, i det her tilfælde har jeg brugt et 10 stops ND filter + pol filter af mærket NiSi

Forberedelse og antal billeder.

Når jeg planlægger mine ture med fotografering og plakater for øjet, er det tit jeg kommer hjem med få billeder, hvorimod en tur til Søderåsen hurtigt for fyldt mine SD kort op, der kan jeg sagtens komme hjem med 3-400 billeder.

På mine fototure, planlægger jeg altid ned til de mindste detaljer, da formålet med mine fototure altid er det fotografiske der bliver prioriteret hvorimod på længere ture er det altid oplevelsen der er det primære, her er det mine sanser der styre antallet af billeder jeg tager, idag kom jeg hjem med 16 billeder.

Det gode billede.

Jeg har sagt og skrevet det efterhånden mange gange, men det gode billede består af langt mere en bare at klikke løs med dit kamera, komposition, lys og forberedelse er det der udgør det for mig, og hvis det virkelig skal sige KAPOWWW, må der gerne følge en historie med, enten omkring hvordan motivet er blevet indfanget, eller om motivet.

Jeg har tit fået fortalt at jeg har en lidt skæv tilgang til det gode billede,  jeg er altid ekstremt kritisk og især med mit eget arbejde, men hvad er egentlig et godt billede?  det er et sprøgsmål og en debat som livligt bliver diskutteret i foto kredse og konklusionen er altid uforløst, et godt  billede handler for mig om følelser, stemning, historie, tilgang, teknik, udtryk, farver samt sindstemning blandt andet,  listen med ord kan fortsætte ud i det uendelige, da mennesker ser og opfatter ting udfra egen virkeligheds sans, som er bygget på blandt andet personle erfaringer og oplevelser, et godt teknisk billede kan for nogle være super imens det for andre er betydningsløst.

Et godt billede er individuel, der er flere ting der spiller ind jeg har skrevet en del om lige netop det emne her.

Manden bag Bellevue strandpark.

Arne Jakobsen kender de fleste, han døde i 1971 og var manden der indførte modernisme i Danmark,  og han var også manden bag Bellevue strandbad tilbage i 1932. Selve parken er tegnet af landskabsarkitekt  C.Th. Sørensen, og alle bygninger og selve strandbadet er tegnet Arne Jacobsen, bygningerne og sekve anlægget er idag fredet.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *